Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GQ Türkiye’nin Men Of The Year ödül töreninde açılışı yapan yayın yönetmeni Zeynep Üner, gecenin renginin kırmızı, temasının da ‘kadına şiddet’ olduğunun altını çizdi. Bu mesele çözülene kadar her yerde kadına gündelik yaşamda uygulanan şiddetten bahsedilse sıkılmayacağız doğal olarak.

        Gecenin ödül alan tek kadını olan Gülse Birsel, pazar günü başlayacak yeni dizisinin heyecanını taşırken, ikon ödülünü alan MFÖ çok cool’du. En çok alkışı ampute milli takımı aldı tabii ki. Salonun hiç fire vermeden ayakta alkışladığı sporcularımızı canlı canlı görmek iyi geldi.

        Ödüller yerindeydi tamam da ‘Yılın En Çok Konuşulanı’ ödülünün Burak Özçivit’e gitmesine anlam veremedim sadece. Dizisi bitti, filmi tutmadı... Evet konuşuldu ama konuşulmasının ana nedeni eşi Fahriye Evcen’in kıskançlık krizleriydi. Başarı denebilir mi, bilemedim.

        *********

        MERT FIRAT NEREDE?

        CEM Yılmaz, MFÖ, Ferzan Özpetek gibi isimlerin olduğu bir ortamda normal olarak genç isimlerle ilgilenilmedi. Genç oyuncuların sosyal medyadaki hükümdarlığı stil gecesinde çalışmadı yani. Gecenin en gözde adamı olan Mert Fırat ise hakkında en çok konuşulan adam oldu.

        Girdiğim her toplulukta onunla ilgili bir muhabbet dönüyordu. “Mert Fırat gelmese iyiydi” diyerek tatlı kıskançlığını gizlemeyen oyuncular bile oldu. Etrafım “Bir turlayalım belki Mert Fırat’a rastlarız” diyenlerle doluydu. “Neresini beğeniyorsunuz bu adamın?” diyerek kıskançlığını itiraf eden erkeklere de bir hayli gülündü tabii.

        **********

        KLİPLERDE OLAN BİTEN

        *AYTA Sözeri, Gülse Birsel harikası ‘Aile Arasında’yla sergilediği hayranlık uyandırıcı performansının ardından ilk teklisi ‘Büklüm Büklüm’ü piyasaya sürdü. Söylenmesi cesaret isteyen bir Sezen Aksu klasiğinin sanki üzerine dikilmiş bir elbise kadar yakışmış olması sevindirici. Onu sahnede izlemeden, söylediği alaturka şarkılarda içlenmeden biraz eksik kalıyorsunuz söylemiş olayım.

        *Tan Taşçı, Catwork ile birlikte yaptığı yeni şarkısı Bi’ Başka Ayrıldık’ta yeni bir tarz deniyor. İçli yorumunu elektronik altyapılarla modernize eden Tan, içinizi sıkan havalarda ruhunuzu kaplayan melankoliye marş yapmış sanki. Dinle dinle, efkârlan!

        *Kliplerdeki dans etme modasına 12 yaş grubu çocuklarla katılan Derya Uluğ, ‘Ne Münasebet’ isimli şarkısı için genç müzisyenler Asil Gök ve Görkem Oker’le çalışmış. Son dönemde Beyonce ve Lady Gaga arasında paylaşılamayan büyük şapka onun klibinde de başrolde. ‘Canavar’daki güçlü kadın imajı bu şarkıda da devam ediyor.

        *******

        SANAT TARİHİNDE AŞIKLAR

        HEY Kitap’tan yayınlanan ‘Sanat Tarihinde Âşıklar’ isimli kitap adından anlaşılacağı üzere sanat eserlerine konu olmuş büyük aşk hikâyelerini anlatıyor. Munch, Picasso, Rembrandt gibi efsanevi sanatçıların elinden çıkan 100 eseri ve o eserlerde yaşanan aşkın hikâyesini okumak, tarihe iz bırakan çiftleri öğrenmek Agata Toromanoff sayesinde mümkün. Mesela Edward Coley Burn-Jones’un ‘Kalıntılar Arasında Aşk’ının, Robert Browning’in 1955 tarihli şiirinden gelmesini, tablodaki genç hanımın da ilham perisi Maria Zambaco olduğunu bilmiyordum. Sevgililer Günü haftasının aşk dolu gidişatına uyum sağlayan bir kitap olmuş.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar