Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TÜRK seyircisinin sinemaya gittiğinde beklentisi genelde ya katıla katıla gülmek ya da hüngür hüngür ağlamak olduğu için ‘Arif V 216’yı beğenmeyenleri anlayabiliyorum. Evet, film sizi Cem Yılmaz stand up’ları kadar güldürmüyor. Nedenini cümlenin başında söyledim, film çünkü bu, stand up değil. Seyirci skeç skeç esprilerden oluşan, bir devamlılığı olmayan filmlere alıştığı için kurgusu olan bir filmle karşılaşınca şaşırdı herhalde. Nasıl ki komediyle ünlenen bir oyuncuyu dramda görmeye tahammül edemeyiz, bu da o hesap.

        Günün sonunda içinizde hoş duygular bırakan bir film bu, önemli olan kısmı bu aslında. Gülmekle gülümsemek arasındaki farkı anlatıyor Cem Yılmaz. Ucuza kaçmadan, Yeşilçam filmlerinin naifliğini bozmadan, içinize iyi duygular yüklüyor.

        Ozan Güven’in 216’ya kattığı yorumsa bugüne kadar ki en iyi performansı bence. Türk sineması adına Cem Yılmaz ve Kıvanç Baruönü’ne ne kadar teşekkür etsek az.

        *********

        MÜZİK DÜNYASI HAREKETLİ

        -TEOMAN, ‘Koyu Antoloji’ adını verdiği bazı şarkılarının ‘koyu’ versiyonlarını içeren bir albüm çıkardı. 26 şarkılık albümü bir dinleyişte bitirince gerçekten de içiniz koyulaşıyor. Alt perdeden söylediği şarkılarda Teoman bambaşka bir kariyer başlatmış kendine. Biraz Nick Cave, biraz Tanju Okan ama kesinlikle yeni bir Teoman.

        -Sahne çalışmalarındaki eğlenceye herkesin bayıldığı Bora Uzer, sahnede yaptığı güzel armonili müziği yeni albümü ‘Benim Umrumda’ya taşımış. Kendisi gibi funk sever Gökhan Türkmen’le düetlediği ‘Yaşa’ ve açılış şarkısı ‘Bu An’ öne çıkan şarkılar arasında.

        -Yine sahnelerden çıkıp albümlenen bir başka projeyse What Da Funk isimli funk, caz ve soul grubu. Albümleri ‘WDF1’ için birçok iyi isim bir araya gelmiş ama önemli olan onların şarkılara kattıkları funk yönlü hava. Deneysel fusion kafasını albüme de iyi yansıtmışlar.

        ***********

        YOKSA SİZİN HİKAYENİZ Mİ?

        AKASYA Asıltürkmen kızı Pera’yı güzel güzel büyütürken tiyatro sahnelerinden de geri kalmıyor. İlker Yiğen’le birlikte rol aldığı ‘İnternette Tanışan Son Çift’ isimli oyun 2015’ten beri güldürmeye devam ediyor. Günümüzde internette tanışıp da çıkmaya başlayan çift kalmadığına göre kendinizi bulabileceğiniz ve katıla katıla gülebileceğiniz bir oyun diye spoiler verebilirim.

        Bugün 20.30’da Torun Center’ın içindeki Artı Sahne’de izlenebilecek olan oyun, 20 Ocak’taysa Duru Tiyatro sahnesinde.

        *************

        BOWİE'NİN SON 5 YILI

        15 Şubat’ta başlayacak olan !f Film Festivali, bu sene fazlasıyla merak uyandırdı. İlk olarak James Franco’nun ‘Disaster Artist’ini oynatacağı duyurulan festivalde David Bowie de var. ‘David Bowie: The Last Five Years’ (David Bowie: Son Beş Yıl) adlı belgeselde son 2 albümünün yapım aşaması ve sanatçının kanserle mücadelesi anlatılıyor.

        !f Kült bölümünde gösterilecek bilimkurgu sinemasının unutulmaz klasiklerini de şimdiden iple çekiyorum. Özellikle Derek Jarman’ın klasikleri arasında olan ‘Jübile’yi sinema ekranında izleyebilecek olmak heyecan verici.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar