Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        -Aynur Aydın, Türkiye’deki nadir dans müziği savunucularından. Her zaman yeni şeyler denemeyi seviyorken bu zamana kadarki en iyi uyumu Turaç Berkay ile sağlamış sanki. İkilinin şarkısı ‘Bana Aşk Ver’, Hasan Kuyucu imzalı videosu ile dans ettiriyor.

        -SONER Sarıkabadayı kliplerinde genelde beyaz takım elbisesiyle ağır abi standardını korurken, Nihat Odabaşı’nın çektiği ‘Gel de Uyu’ ile paralel evrenden bildiriyor sanki. Siz sorun Burning Man’de mi çekilmiş, ben diyeyim Mad Max modası geçen sene değil miydi? Fakat model Gizem Barlak’ın güzelliği tüm klibe yetmiş.

        -Nurcan Eren, Sezen Aksu sahnelerinden aşina olduğumuz, sesinin devasalığı karşısında eğildiğimiz bir isim. Uzun süredir çalıştığını bildiğimiz albümü ‘Tin’ kendi tadını ortaya koyduğu bir albüm olmuş. Klip şarkısı ‘Sen Yine Giderken’ biraz klişeler videosu olsa da şarkıya kapılıp gidiyorsunuz. Dinlerken içinizden “Bu tatta şarkılar kalmadı azizim” demeniz muhtemel.

        ********

        En iyiler 2017

        ŞARKI listeleri, trend videoları tek tek açıklanırken, Apple’ın aplikasyon indirme listeleri de dile geldi. Aynı zamanda Apple Design Awards alan yolculuk oyunu Old Man’s Journey yılın oyunu olmuş. Yılın iPhone uygulaması ise hiç şaşırtmıyor: Enlight Videoleap adındaki video düzenleyici. Sosyal medyada bu kadar fazla videoyla karşılaşmamızın bir nedeni varmış elbet.

        Müzik tarafına geçince Apple Music’te En Popüler Albümler Listesi’nin başında Tarkan var. Tarkan’ın ardından ‘Biraz Pop Biraz Sezen’ ile kraliçemiz gelirken, 3 numarada 2016 çıkışlı ‘Rakipsiz’ albümüyle Demet Akalın’ın olması enteresan geldi bana. Akalın, 2017 çıkışlı albümleri tek tek geride bırakmış. Film listesinin zirvesinde ise ‘Recep İvedik 5’I görmek şaşırtmadı tabii.

        **********

        Erkek makyajı

        TÜRKİYE’DE “Erkekten makyaj blogger’ı olur mu olmaz mı?” diye tartışmalar süredursun, Londra ilk erkek makyaj mağazasını açıyor. Erkek makyaj ürünleri o kadar ilgi görmüş ki Brighton’a mağaza açmaya karar verilmiş. Gündelik hayatta BB kremdi, CC kremdi diyerek pürüzsüz bir cilt arayan erkeklerin sayısı hızla artarken, bu akımın dünyayı nasıl etkileyeceğini merak ettim. En çok satan ürünse erkek rimeli!

        *********

        Kedi sanatı

        ARKA kapakta yazan Charles Dickens’ın “Bir kedinin sevgisinden daha değerli bir hediye olabilir mi?” sözüyle gönlümü çelen ‘Kedi Kitabı’ resim sanatında yer alan kedileri inceleyen bir yapıt. Andy Warhol, Goya, David Hockney gibi isimlerin çizdiği kedi yorumlarını incelerken aynı zamanda ünlü yazarların kediler hakkındaki sözlerini okuyorsunuz. Yeni yılda benim hediye önerim kesinlikle bu huzur dolu kitap.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar