Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        -Hadise ‘Şampiyona Şeker’ faciasının ardından “Ben size şimdi gösteririm” dercesine cüretkâr bir şekilde ‘Sıfır Tolerans’ isimli şarkısına klip çekti. Şaşırtıcı derecede başarılı bir Hadise ile muhatap olduğunuz, konu itibarıyla Britney Spears’ın ‘Everytime’ının daha az bütçeli bir uyarlaması gibi duran klip, şarkıcının ablası Hülya Açıkgöz tarafından çekilmiş.

        -İrem Derici ‘Bazı Aşklar Yarım Kalmalı’ isimli single çalışmasında, ‘Dur Yavaş’ta girdiği çingene psikolojisinin İspanyol versiyonuyla karşımıza çıkıyor. Radyoların bayıldığı matematiğe sahip şarkı, İrem’in sesi sayesinde diğerlerinden sıyrılıyor. Birilerinin de kliplerinde adım sayarak değil de teatral yeteneğe göre dans ettiğini görmek güzel.

        -Emre Kaya, sürekli üretim yapıp gençler arasında fenomen olmaya devam ediyor. ‘Rüzgâr’ isimli şarkısını başarılı aranjör Turaç Berkay Özer yapmış. Klibi izlerken “Keşke güzelim tasarım ceketin altına sahnede bolca kullandığı beyaz tişörtü giymeseymiş” dedim. Emre’nin artık kendine uygun bir moda editörü bulması şart.

        **************

        FEMİNİSTLERİ KIZDIRAN ALBÜM

        SON zamanların en mutlu eden albümü Maroon 5’tan geldi. Uzun süredir pop ve rock arasında gidip gelen grup, rotasını dans müziğine kaydırıp Kendrick Lamar, Future ve A$AP Rocky ile birliktelikler yapmış. Albüm, grubun beyni Adam Levine’ın solo çalışması gibi duruyor aslında. Adları bilinmeyen diğer elemanlar bu albümde iyice görünmez olmuşlar. İçerikteki en çarpıcı şarkıları açılıştaki ‘Best 4 U’, SZA’lı ‘What Lovers Do’ ve A$AP Rocky ile düetlenen ‘Whiskey’.

        ‘Red Pills Blues’ isimli albümü dinlerken ‘Matrix’teki Morpheus’un “Kırmızı hapı alırsan, harikalar diyarında kalırsın” repliğini hatırlamamakmümkün değil. Albümün adının o meşhur ‘kırmızı hap’tan alınması, Amerikalı feministlerin sinirini zıplattı. Kırmızı hapı alarak kadınların ne istediğini bilen bir erkeğe dönüşme olgusu, ‘Matrix’ filminden beri tartışma yaratırken, grup tepkilerin merkezinde.

        Erkeklerin, yüzyıllardır inanılan kadın merkezli kültürel beyin yıkamaya başkaldırması olarak bilinen ‘Kırmızı Hap Hareketi’ni albüm adı yapmak cesur işi. Bakalım Adam Levine’ın karşı konulmaz cazibesi bu sefer de sinirleri yatıştırmaya yetecek mi?

        **************

        EN ŞIK CANLI MÜZİK

        İSTANBUL sahnelerinde bir türlü çözüm getirilemeyen canlı müzik konusunu bilirsiniz. Önceki örneklerde ya sahne kötü olur, yemekler iyi olurdu ya da yemekler kötü olur, sahne alan iyi olurdu. Taksim’deki Intercontinental Hotel’in içinde açılan People bu matematiği çözmüş.

        Asım Yıldız Şef’in elinden çıkan yemeklere kayıtsız kalmak mümkün değil. Bir de perşembe geceki ziyaretimde sahnede Cenk Eren olunca gecenin lezzeti tarifsiz oldu.

        Beni asıl cezbeden şey mekânın zengin dekoruna uyum sağlayan konukların şıklığı oldu. Neredeyse sadece yılbaşı gecelerinde rastladığımız türden bir şıklık yarışı vardı. Beyoğlu sınırları içinde bulunan People, fotoğraflarından bildiğimiz kadarıyla “Eski İstanbul da böyleymiş galiba” dedirtiyor insana. Gece hayatında yeni bir ruh yakalanmış, bu ruhun diğer gece mekânlarına da yansıması leziz olurdu.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar