Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CEYLAN Ertem’in kapa- ğında Taner Ceylan eseri taşıyan albümünden ilk olarak Tunç Çakır’ın remiksini yaptığı ‘Hiçbir Şeyimsin’e tutulmuştum aslında. Şarkının Yıldız Tilbe’ye ait olduğunu bile çok sonra öğrendim. Albümün geri kalanını sevmeme rağmen, ağır melankoli yüklemesini kaldıramayan ruh halim yüzünden fazla ilgi gösterdiğim söylenemez. Sosyal medyada bolca paylaşılan ‘Esmer’ videosu öyle bir vurgun yarattı ki albüme geri döndüm. Umut Eker’in çektiği videoklip LGBT göndermesiyle farkını koyuyor koymasına da asıl olay Sıla’nın sözü müziğiyle Ceylan Ertem’in yorumunun eşsiz uyumu. Ülkemizden esmerlere yapılmış birçok şarkının çıkması normal ama bu şarkı hepsinin önüne geçmiş durumda.

        YİĞİT GÜRALP'TEN 'AYLA'

        UZUN süredir bir filmi bu kadar merak etmemiş- tim doğrusu. ‘Ayla’nın galasına bu yüzden koşa koşa gittim. Ağlamaklı oldum ama ağlamadım, senaryo film boyunca umudu hep yeşertti. Türk askerinin yüce kalbini bir kez daha önümüze getirmiş oldu. Kim? Yiğit Güralp tabii ki. Filmin yapımcısı “Parasını ödedik aldık kardeşim” gibi sığ açıklamalar yapsa da bu gerçeğin önüne kimse geçemeyecek. Onun yazdığı senaryolar öyle parası verilip alınabilecek cinsten değil, insanın içine öyle bir işliyor ki paranın çok ötesine geçiyor haliyle. Sadece paraya odaklı insanların bu durumu anlaması mümkün değil tabii de yüreğini ortaya koyanlar ne dediğimi anlamıştır. ‘Ayla’ 27 Ekim’de gösterimde, bir an önce izlemeniz lazım.

        ROCKNROLLA SERTAB

        ‘Oceans of Noise’, Emre Kula, Eser Ünsalan, Ozan Yılmaz, Alpar Lü ve Sertab Erener’den oluşuyor.

        AYLA’NIN bir diğer güzelliği de bizi taze grup Oceans of Noise’la tanıştırması oldu. Vokalistliğini Sertab Erener’in yaptığı, Emre Kula ve Ozan Yılmaz’ın yeni harikalarını yaratacağı yeni bir oluşum bu. Nasıl olduysa Sertab Erener öne çıkmamış; harika sesli bir soliste sahip yeni bir grubun şarkısını dinliyorsunuz. Şarkının sözlerini Sertab, Nil Karaibrahimgil ile birlikte yazmış. Filmin etkileyiciliğine yaraşır bir şarkı olmuş doğrusu.

        MERAK KONUSU

        SHOW TV ekranlarında gösterime girecek yeni dizi ‘Çukur’un konuk oyuncularından biri Bülent Ersoy olmuş. Divamız ‘Dünya Güzellerim’le kameralara özlemini hatırlamış olacak ki çok ara vermeden yeniden TV’de karşımıza çıkıyor Gel de merak etme.

        HAFTA sonu programı biraz yoğun. Cumartesi gecesi Küçükçiftlik Park’ta yapılacakl Iggy Azalea konseri merak içinde beklenirken, aynı konserde açı- lışı Ayşe Hatun Önal’ın yapacak olması da hayli güzel haber. Pazar aynı mekânda İstanbul Kokteyl Festivali var. Festivalin müzik bölümünde son dönemin takıntısı Jabbar söyleyecek.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar