Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu sezonki moda haftamızı da güle oynaya bitirdik. Hazır yaz mevsiminin etkisindeyken yine yaza dair tasarımlar görmek herkese iyi geldi denilebilir. Defilelere katılımın her geçen sene artıyor olması çok güzel bir kere. İnsanlarımız için sosyalleşme fırsatı, tasarım adına bir şeyler öğrenebilme imkânı oluyor her şeyden önce.

        Haftanın en çok konuşulanlarından biri ‘giyilebilir sanat deneyimi’ konseptiyle ilerleyen Bashaques oldu. Sergilenen teatral şov performansı çok konuşuldu. DB Berdan’ın sahtelik üzerine yaptığı defile de iyiydi ama Deniz ve Begüm Berdan’ın tasarımlarından çok neden İdo Tatlıses’i podyuma çıkardığına takılmıştı insanlar.

        Tabii klasik defile anlayışlarının dışına çıkıp tasarımları podyumda değil neredeyse zihnimizde gösterenler de oldu. Arzu Kaprol bu sene sanal gerçeklik gözlükleri ile defilesini yaptı. Salona alınan herkes bu gözlüklerden takarak sanal bir defile izledi. Defile sonrasındaKaprol, gelecekte neredeyse bütün defilelerin böyle olacağını söyledi. Bu arada kendisinin 2018 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu ‘İnter-Being’ tüm varlıkların, insanlar, hayvanlar bulut, çiçek, gökyüzü ve denizin birbirine görünmez kırmızı iplerle bağlı ve bir bütün olduğu felsefesine dayanı- yor. Tasarımlardaki kırmızı püsküller de olayı tamamladı.

        “Erkek modasında neler oldu?” derseniz bu sene en çok Emre Erdemoğlu konuşuldu. Aysel Gürel’in şarkılarından ilham alınarak hazırlanan tasarımları ile Erdemoğlu, gelecek yaz bebe mavisi, kırmızı ve siyahın erkekler için önem kazanacağının altını çizdi. Defilenin finalinde çıkan Gökhan Türkmen podyuma adım atar atmaz, fotoğrafını çekmek isteyen konukların hızla elini cep telefonuna atmasını görmeniz gerekiyordu.

        PHOTOSHOP KAZALARI

        Dönemin en ilgi çekici haberleri ünlülerin photoshop kazaları üzerine. Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği photoshop aplikasyonları sayesinde, ünlülerimiz sosyal medya hesaplarında da basına verdikleri gibi kusursuz görüntüler sergilemek istiyor tabii normal olarak. Ama fotoğraf düzeltmek o kadar kolay bir iş olmadığı için ya fondaki pencere ya da arkadaki kapılar yamuluveriyor. Ortaya çıkan komik görüntüler ‘photoshopfail1’ adındaki Instagram adresinde toplanmış. Bu aktiviteden sonra ünlülerimiz artık kendilerine kadrolu photoshop uzmanı tutmalı sanırım.

        TAYLAND'A GİDEMEDİYSENİZ

        Uzun tatili fırsat bilip Tayland’a ve sahilindeki adalara gidenlerin sayısı artmışken, Thai yemeklerinde aklı kalanlar ya da daha önce hiç tatmamış ama merak içinde olanlar için özel bir hafta.

        Shangri-La’nın içindeki Ist Too Restoran, 23 Eylül’e kadar Thai mutfağının etkileyici yemeklerini İstanbul’a getirdi. Hint yemeği aşkımdan kaynaklanan baharat sevdası gidip bu yemekleri de tatmama karşı bir merak uyandırdı tabii. Malezya mutfağında da rastlanan kızartılmış yassı pirinç eriştesi (char kway teow) ve omlete sarılı olarak gelen Pad Thai tat olarak müthiş. Yemekler bir hayli baharatlı olduğu için yanında Thai birası da içmek iyi geliyor. Restorandaki Thai müziği uzun vadede uyutabilir ama konsept işte, bir şey denemez sanırım.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar