Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - MABEL Matiz’in yeni şarkısı ‘Ya Bu İşler Ne’ dinlenir dinlenmez “Keşke herkes Mabel kadar gerçek şarkılar yapıp, keyfinin istediği gibi düzenlemelerle piyasaya sürebilse” dedirtiyor. Sabi Saltıel’in aranjesi de moda editörü Anıl Can’ın stil performansı da piyasaya orijinal bir renk kattı. Mabel daha çok dans şarkısı söylemeli.

        - AYŞE Hatun Önal, ‘Beyaz Atletli’nin Esat Bargun tarafından yapılmış versiyonuyla yeniden gündemde. Ben şarkının yeni halini pek sevmesem de “Bundan sonra klip çekilen şarkılara remiks yaptırma modası başlar mı acaba” diye düşünüp bir sevindim. Şahsen ben ‘Dengesiz’e klip çekilmesini bekliyorum.

        - YAŞI 35-40 arasında olan herkesin sesini duyar duymaz eski radyo günlerini hatırlayacağı Funky C, başarılı DJ performanslarını ‘Kalk Gidelim’ isimli bir şarkıyla taçlandırdı. Ogün Dalka ile birlikte yaptığı şarkının Balkan ezgileri yazın son günleri için ideal. Evde partilemek için şarkıyı indirebilir, Alaçatı dolayındaysanız canlı canlı Funky C keyfi için bugün Fly-Inn Beach’e gidebilirsiniz.

        ***

        Babamın gençliğine güzelleme

        ŞU sıra Emre Altuğ’un yorumladığı şarkılarla Yıldırım Gürses’in yeniden gündeme gelmesine pek mutlu oldum. Çocukluğumda babamın çaldığı şarkılardan hatırladığım bu müzik dehasını yıllar içinde ihmal etmiş olsam da Emre’nin albümündeki şarkıların hepsine eşlik edecek donanımım varmış meğer. ‘Affetmem Asla Seni’, ‘Sonbahar Rüzgarı’, ‘Güller Ağlasın’, ‘Çal Kanunum Çal’ gibi değerli şarkıları unutanı döverler herhalde. Lisede musiki okuyup ardından Ankara Devlet Operası’na giren Yıldırım Gürses’in 350’ye yakın bestesi olduğunu öğrenince pek sevindim. Emre’nin albümü başı sıkışınca arabesk albüm yapmaya karar veren sanatçılarımızı biraz olsun TSM’ye kaydırmaya ikna edecek kadar başarılı olsun isterim. Şarkılar sesiyle o kadar güzel buluşmuş ki kendinizi yeni Emre Altuğ’a hazırlayın derim.

        ***

        Bir başka güzellik yarışması

        HANİ hepimiz güzelliğimiz uğruna birtakım noktalara dikkat ediyor, ‘şekeri kısalım’, ‘karbonhidratı düşürelim’ kafasına giriyoruz. Fakat hiçbirimiz sporcuların seviyesine yükselemeyiz sanırım. 26 Ağustos’ta Londra WBFF Dünya Fitness Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek olan Cevat Yıldız’la tanıştığım zaman buna iyice inandım. Sporcuyu bulmuşken yarışmaya katılacak kadar güzel bir vücut için nasıl beslenilmesi gerektiğini öğrenmeye çalıştım. Yarışmaya hazırlanmak için Mart 2017’den beri hiçbir tatlı veya doğal olmayan şeker almayan Cevat, vücudunun şeker ihtiyacını sadece yeşil elma ve muz yiyerek karşılamış. Karbonhidrat almamış mı peki? Saat ve ihtiyaca göre basit karbonhidratlar; yulaf, esmer pirinç, kinoa ve patetes tüketmiş. Proteini ise balık, hindi ve organik tavuktan almış. Her ana öğünde özellikle koyu yeşillerden oluşan sebze tüketimi sağlamış. Günde minimum 3 litre su içtiğini de belirtmekte yarar var. Bir dünya güzeli de erkeklerden çıkarsak ne güzel olacak, iyi şanslar Cevat.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar