Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sabahat Akkiraz ve Dostları isimli albüm klasik olmuş birbirinden değerli türküleri içerse de ben en fazla Bedük düzenlemesiyle sunulan ‘Yeşil İpek Bükeyim’e takılıp kaldım. İstemsiz olarak ayağa kalkıp parmak şıklatmaya başlıyorsunuz, enerjisi acayip!

        İrem Derici yaklaşan düğün mevsimine uygun yeni şarkısı ‘Tektaş’ ile evlenmek isteyen genç kızların idolü olma kafasına devam ediyor. ‘Kalbimin Tek Sahibine’ düğünlerin vazgeçilmez marşı olmuştu, ‘Tektaş’ ise kına gecelerinin favorisi olacak herhalde. Şarkının sahibi Çağrı Telkıvıran’ın duygusu ön planda.

        Gökhan Türkmen önceki albümünden ‘Sen İstanbul’sun’ şarkısını Aytaç Kart düzenlemesiyle yeniden piyasaya sürdü. Klipte kullanılan İstanbul görüntüleri sanki aynı şehirde yaşamıyoruz gibi geldi. Ne güzel şehrimiz var ama biz farkına bile varamıyoruz.

        Simge terlik yemeye hazır!

        Gzone Dergisi’nin yeni sayısında kapağı süsleyen Simge, derginin yaptığı özel bir kutlamada sahne aldı. 5 Cocktails & More’da yapılan gecede yanına gittiğimde, derginin yayın yönetmeni Onur Özışık’a dert yanıyordu. Beste yapabildiğini ama söz konusunda zorlandığını söyleyen Simge, çalışmak istediği söz yazarlarından birini söyleyince o isim hakkında dikkatli olmasını, şarkı almak isteyenleri sevmezse suratlarına terlik fırlattığından bahsettik. Normal şartlarda Simge’nin yerinde olan bir star ego savunmasına geçip “Yok artık daha neler” derdi ama Simge’nin tek tepkisi “Terlik mi, iyi bari hafif bir şey atıyormuş” oldu. Simge’nin içinde böylesi bir sanat aşkı varken onunla çok uzun bir yolumuz var demekki.

        Yeni sendrom: İsteksizlik

        Buara kiminle konuşsam yataktan çıkmak istemediğinden, dışarı çıkmak istemediğinden, yeni bir işe kalkışmak istemediğinden bahsediyor. Hadi dedim, mevsim değişiyor, ister istemez bahar sendromu herkesi etkisi altına alıyor. Ama içimizdeki isteksizlik hiç de öyle mevsimlik bir şeymiş gibi durmuyor. İsteksizlik de iştahsızlık gibi bir şey. Sabah uyanıyorsunuz yataktan kalkmak istemiyorsunuz, karnınız acıkıyor kahvaltı etmek istemiyorsunuz. Aklınıza bir fikir gelse bile aynı anda “Yapsam ne olacak ki” sorusu da düşüyor. Verecek tatmin edici bir cevap bulamayınca kendinizi haklı görmeye başlıyorsunuz. Boşvermişlik sanatının en üst notaları desek aynı şey değil tabii. Tükenmişlik sendromu ne derece sertse sonrasızlık sendromu da öyle. Bir ünlünün başına gelmeden ciddiyetini fark edemeyiz tabii, orası ayrı.

        Tatil planı

        Busene yerli festivallerle çok fazla karşılaşamayacağız. Karşılaşsak da gelen isimlerin kim olduklarını anlamamız için Google’a bakmamız gerekecek. Bu yüzden Budapeşte’deki Sziget Festivali’ne gelen isimleri duydukça insanın içi gidiyor. Neyse ki çok uzak bir yer değil de 9-16 Ağustos tarihlerindeki bu festivale rahatça gidilebilir. Alex Clare, Alt-J, Jamie Cullum, Major Lazer, GusGus gibi isimleri duyunca heyecanlanmıştım şimdi bir de Macklemore, Ryan Lewis ve Birdy gibi isimler eklendi. Yazın sadece deniz kenarında tatil yapılır diye bir kanun yok, pekala Budapeşte’de eğlenilebilinir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar