Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEYOĞLU’NUN yeni gözbebeği Madame Tussaud Müzesi gitmeye fırsat bulamadığım yerlerdendi. “Ünlülerin balmumu heykelleriyle vakit geçirip ne yapacaksın?” diye düşünürdüm ama olay öyle değilmiş.

        Beyoğlu şubesinde öğrendim ki aslında heykellere sarılabiliyor hatta öpebiliyorsunuz bile! Keyifli bir hafta sonuna buradan başlanabilir diye düşünerek girdim kapıdan içeri. Güvenlikten geçtikten sonra ‘İzmir Marşı’yla bizi karşılayan Mustafa Kemal Atatürk derin bir duygu seline dönüştürdü olayı. Hep söylenen “Atam sen kalk ben yatam” sözüne inat dimdik ayakta duruyordu en önemli Türk! Kısa bir dertleşmenin ardından içeri girip olaya dahil oldum.

        Gezerken öğreniyorum ki İstanbul’da açılan 21. Madame Tussauds için ünlü isimler kıyafetlerini bağışlamış. Beren Saat, Kerem Bürsin, Arda Turan gibi isimler kıyafetlerini bağışlayarak ekibin işini kolaylaştırmış. Her heykelin kaderi bu kadar basit çözülmemiş. En çok merak ettiklerimden biri Zeki Müren’in kıyafeti oldu. Orijinali Bodrum’daki Zeki Müren Müzesi’nde bulunan kıyafet Londra’ya gönderilip incelenmiş. Kıyafetteki pulların benzerleri bulunup kıyafete işlenmiş. Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan gibi tarihi figürler için de Topkapı Sarayı’nın yönlendirmeleri esas alınmış. Kıvanç Tatlıtuğ’un kıyafetlerinin stili tabii ki eşi Başak Dizer Tatlıtuğ’dan. Daha önce daha şık bir kıyafetle bulunan Kıvanç’ın balmumu heykeli bir süre sonra daha sportif hale getirilmiş.

        Brad Pitt ve Angelina Jolie heykelleri yan yanaymış, boşanma olayı patlayınca çiftimiz müzede de ayrılmış. Figürler arasında dolaşırken müzenin düzenlediği küçük oyunlara dahil olmak da keyif veriyor. E.T figürünün yanında çocukluğuma dönerek bayağı eğlendim.

        Beyonce’nin makyajı

        MÜZEDEKİ figürler bir kere hazırlanıp ömür boyu sergileniyorlar diye düşünüyorsanız aldanıyorsunuz. Figürler ziyaretçilerini kabul etmeden önce her sabah detaylı bir hazırlıkla güne başlıyor. Madame Tussauds İstanbul stüdyo ekibi duruşlarından kıyafetlerine, aksesuvarlarından saçlarına, ten doku ve renklerinden bakışlarına kadar her ayrıntının sürekliliğinin sağlanması için çalışıyor. Tabii hazırlıklar figürden figüre değişiklik gösteriyor. Kusursuz saç stillerine sahip olması gereken Beyonce, Victoria Beckham, Angelina Jolie ve Julia Roberts figürlerinin her sabah saçları taranıyor ama Einstein ve Michael Jackson’ın saçlarının biraz dağınık kalmasında sakınca yok.

        Ziyaretçilerin dokunurken duygusal anlar yaşadığı Yaşar Kemal’in eli her gün yeniden onarılırken, zarif eldivenleriyle ziyaretçileri karşılayan Audrey Hepburn için böyle bir ihtiyaç doğmuyor. Gerekli durumlarda tüm figürlerin kıyafetleri düzeltiliyor, makyajları tazeleniyor, gözlük, şapka, yüzük, kolye, küpe gibi aksesuvar ve tamamlayıcı unsurlar kontrol ediliyor. Ekip üyeleri bazı günler Madame Tussauds’nun yıldızları için alışverişe de çıkıyormuş.

        Yaşasın festival!

        YAZIN karşımıza çıkacak çok fazla festival olmayabilir ama yaz mevsimine girmeden eğlenebileceğiniz birçok aktivite karşımıza çıkıyor Allah’tan. Yabancı starlar normal konser alanlarına, kulüplere gelme konusunda tereddüt yaşarken, birbiri ardına iyi isimler ülkemize gelmeye devam ediyor. Şimdi de sırada caz festivali dönemi var. Festival, 3-12 Mayıs arasında Zorlu’da müzikseverlerle buluşacak. Ana konu caz ama blues, elektronik, etnik, funk, indie, klasik, pop ve rock konserleri de var.

        ABD’li efsanevi caz/füzyon piyanisti ve besteci Chick Corea, İskandinav cazının babası olarak tanımlanan Norveçli saksofoncu Jan Garbarek ve Hintli perküsyoncu/besteci Trilok Gurtu festivalin ağır topları. Ben Alman multi-enstrümantalist sanatçı Stephan Micus konserini de merak ettim. Yerli isimlerden Gaye Su Akyol ve müzik sahnemizin yeni soluklarından Esra Kayıkçı konserleri de takip edilmeli.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar