Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın ve erkek cinsiyetinin hayatın her alanına eşit ve adil bir seviyede hak, özgürlük ve sorumluluk açısından katılım sağlamasıdır. “Cumhuriyet, Kadın, Çocuk” anlayışını toplumun her kesimine yayma çabası, hükümetin müftülükler aracılığıyla nikah kıyılması yönündeki adımlarıyla yeniden sorgulanmalıdır. Güzelbahçe Belediye Meclisi’nin nikah kıydırma bedelini 1 liraya çekmesi tam da bu noktada çok önemli bir mesajdır.

        Ülkede başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere ötekileştirilen tüm kesimlere yönelik baskılara, hukuki alanda herkesin tepki koyması gereklidir. Çocuk gelinler ve damatların önüne geçmek; kız çocuklarının yetişkinlerle zorla evlendirilmesine karşı çıkmak için belediye nikah salonlarından vazgeçmeyin.

        ROMA’DA BİZ OLSAK

        Kitap okumanın, hayatı sorgulamanın, felsefenin ve bilimin yaşamdaki değerini anlamak ve barıştan yana durmak gerekli. Emek, evrenselliğini buradan alır. Kitaplarıyla yaşama dokunan Kadir Aydemir ve Handan Yiğit’e ben de bu noktadan bakıyorum. Neden mi?

        Sevgili Handan, “Roma’da ‘Biz’ Olsak” isimli ilk kitabının heyecanı yaşayan biri. Kitaptan elde edilecek gelirden kendisine düşecek payın kanser hastalarının tedavileri için kullanılmasına karar vermiş. Kitap, Kanserle Dans Derneği’nin desteğiyle çıkan bir kitap değil. Dernek aracılığıyla yazar hastalara destek olacak. Yazma eylemini para kazanma aracı olarak görmek yerine hayata gerçekten dokunabilmeyi amaç edinmek ne kadar değerlidir. Bir akrabasının kanser hastalığıyla mücadelesi sırasında yaşadıklarına tanıklık edip kitabın ilk satırlarını da İtalya’da şekillendiriyor.

        KEDİ ÖYKÜLERİ

        Şiirleri ve öykülerinde toplumsal olaylara kafa yoran, ağaçların ve hayvanların da yaşam hakkını savunan Kadir’de imza attığı projelerle dikkatleri üzerine çekiyor. Kitap fuarlarında Yitik Ülke Yayınları’nın standını ziyaret edenlere meyve ağaçlarının tohumunu hediye ederek farkındalık yaratanlar bir kalem o. Şimdi de “Kedi Öyküleri” isimli kitabında birçok yazar arkadaşıyla doğa ve hayvan sevgisine dikkat çekiyor. Çizimleri Eda Alpaykut’un yaptığı bu değerli kitabı da not edin.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar