Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adalet, vicdan

        Başarı nedir sizce?

        Bu soruyu geçtiğimiz günlerde farklı yaş gruplarına sordum. Kimi eğitim, kimi iş, kimi özel yaşam odaklı kelimeleri yan yana getirerek oluşturdu cümlesini.

        5 yaşındaki bir çocuk, “Mutlu olmaktır” diye yanıtladı. “Yani istediğim kadar dondurma yiyebilmek.”

        Eğer vicdanınız huzurluysa sizden başarılısı yok. O dondurmanın mutluluk getirmesinin yolu, tüm çocukların tek kaygısının dondurma yemek olduğu bir ülkeyi inşa etme noktasında nerede durduğunuza karar vermekten geçiyor.

        Başarıya giden yolda dünya nüfusu kadar seçenek önümüzde lakin hepsinin kilit noktası vicdan. Vicdanının sesini susturamamak asla tesadüfi bir durum değildir. Zulmün ve adaletsizliğin karşısında susmuş her faninin sınavı her iki cihanda da çok zorlayacak onları. Bu yüzden sorgulayın, eleştirin. Hiçkimseye asla biat etmeyin. Kendi değerinizin farkına varın.

        Sadece kendinin değil başka insanların, hayvanın, doğanın, suyun, toprağın hakkını da savunmaktan geçiyor. Peki senin tarafın ne?

        Yanlışa kılıf uydurmayanlar, doğruyu koşulsuz sahiplenenler vicdanı en rahat olanlardır. Onlar dünyanın en başarılı insanıdır. Gurur duysunlar varlıklarıyla ve yaşamımıza kattıkları güzelliklerle.

        Unutmadan, küçük bir hatırlatma. Hak, hukuk, adalet ve adil kelimeleri Arapça kökenli. Adalet, hak ve hukuka uygunluk; hak ve hukuku gözetme ve yerine getirme; doğruluk olarak tanımlanıyor.

        Adil olma durumu ise adaletle iş gören, adaletten, doğruluktan ayrılmayan, hakkı yerine getiren.

        Hak, hukuka uygunluk; hukuk ise, toplumu düzenleyen ve devlet yaptırımıyla güçlendirilmiş bulunan kuralların, yasaların bütünüdür. Hep aklınızda olsun.

        BİLİM VE SANAT

        Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar , “Bir Başkan Bir Şehir Bir Aşk”; İzmir’im sevilen iş kadınlarından Berna Kumaş Sipahi’yse Gökten üç elma düşmüyor” isimli kitabıyla Mövenpick Hotel Izmir ve Medical Park işbirliğiyle düzenlenen etkinliğin konuklarıydı. Ben, başka bir programım nedeniyle katılamasam da söyleşinin enerjisi bana kadar ulaştı.Barışın yolu edebiyata ve sanatın her türüne sıkı sıkı bağlanmaktan ve bilimi yol rehberi saymaktan geçiyor. Hurafeden ve din tüccarlarından değil bilimden ve edebiyattan beslenenler bu ülkeyi güzelleştiriyor. Selam olsun.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar