Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bazen bir mayın tarlasında yürür gibi tedirgin, mutsuz ve umutsuz hissederiz kendimizi. Kalbin hatırlanmaya, ruhun arınmaya, aynada gördüğümüzün gerçeğe ve o gerçeğe ulaşmak içinse kendi karanlığımızda sakinleşmeye, demlenmeye çok ihtiyacımız var.Birbirimize anlayış gösterelim. “Başını göğsüme yasla da birlikte susalım” diyebileceğimiz birileri varsa onu kaybetmeyelim. Ortak kederlerin sevinçlerden yoğun olduğu dönemlerde tebessüme hatta ağız dolusu kahkahalara yönelik ne varsa yaşamlarımıza dokunmasına özen gösterelim. Güldürürken düşündüren her şeyi önemseyelim.

        Karanlığın değil aydınlığın hikayesi olduğuna yürekten inanalım. Türkiye’nin ilk astrolojik komedi romanı, “Her Şeyin Başı Merkür” böyle bir zamanda girdi hayatıma.

        Savaş muhabiri olmak isteyen Elif’in gazetede astroloji sayfası hazırlamaya başlaması medya sektörü açısından da traji komik bir hikaye aslında. Elif’in başından geçen olaylar, beni mesleğe başladığım yıllara götürdü. Kamera kablosu taşımak ve çay getirmekten stajyer gazeteci konumuna terfi ettiğim o tadından yenmez yıllara...

        Kentin ileri gelenlerinden birinin yakını vefat etmiş. Protokolün hazır bulunacağı bir cenaze haberi hayallerimi hiç süslemiyor tabi... Herkes haberde olduğu için istihbarat şefinin elindeki tek seçenek benim. Benden umutlu olmadığını topuklu ayakkabılarıma bakınca anladım. Habercilik adına tek başına ilk sınavım aynı zamanda.

        Herkes elini açtı duaya... O anı bir iki kare fotoğrafla ölümsüzleştirmek isterken nasıl olduysa kendimi bir anda yandaki açık mezarın içinde buldum. İnsanların yüzünde gülüp gülmeme arası bir kararsızlık ve ayakkabımın topuğu elimde... O günden sonra işyerindeki dolabımda hep yedek spor ayakkabım hazır bulundu. Deneyim denilen şey böyle bir şey değil mi?

        KADERİMSE GÜLERİM

        Kitabın yazarı Ayşe Balıbey Tanıl, hukuk eğitiminin ardından yüksek lisansını tamamlayan ve önemli şirketlerde avukatlık yaparken bir anda istifa edip yazma serüvenine atılan çılgın bir kişilik. Blok açarak başladığı süreç onu farklı alanlardaki başarılarla bu noktaya kadar taşımış.

        Türkiye’nin aydınlığı ve demokrasi kararlılığında dokunduğu her şeyde güzelliği kalıcı hale getirmek isteyenlerin çabası hayati önemde değer taşıyor.

        Bu yüzden “Çilemse çekerim, kaderimse gülerim” dedimiz her an hepimize güzel anılar armağan etsin. Çünkü hikayeler güzelleştikçe birlikte güzelleşiyor Anadolu’nun kadim halkları ve doluyor içimize mutlu çocuk sevinçleri.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar