Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünyanın önde gelen futbol kulüplerinden FC Barcelona ve Avea işbirliğiyle gerçekleştirilen FC Barcelona Camp Avea’nın Van’dan sonra ikinci seçmeleri İzmir’de yapıldı. İstanbul’da yapılacak üçüncü ve son seçmelerin ardından başarılı olan öğrenciler Barcelona Futbol Okulu’nda bir dönem (6 gün) eğitim görecek. Gaziemir Altay Tesisleri’nde düzenlenen elemelere katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Yatırımlarıyla, EXPO 2020 hazırlıklarıyla, 2023 projeleriyle İzmir’de muazzam bir tatlı telaş var, bir heyecan var. Bu heyecanın bir parçası olmak bizim için en büyük mutluluk. İstiyoruz ki İzmir artık üzerinden umutsuzluğu atsın. Artık ardı arkası kesilmeyen ve işe yaramayan boş konuşmaları bıraksın. Bunun yerine geleceğe, daha güzele kilitlensin. Bu enerjiyi bu heyecanı İzmir’de yakaladık Allaha şükür. Bu konuda İzmir’le hemen hemen aynı fikire geldik. Biz dedik ki siyaseti hizmete bulaştırmayın. Siyaseti sandıkta yaparız. Hesabı orada görürüz” diye konuştu.

        İTİBAR ETMEYİN

        Günlük polemiklerin kesinlikle parçası olmayacaklarını da kaydeden Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizi burada anlamsız siyasetin içine çekme gayretlerine prim vermeden yolumuza devam edeceğiz. Bizden duymadığınız bizim İzmirlilere söylemediğimiz hiçbir şeye itibar etmeyin. İzmir’e mesajımızı vasıtalı olarak vermeye hiç ihtiyacımız yok. Bugüne kadar yaptığımız gibi geliriz herşeyin doğrusunu söyleriz.”

        BAYRAĞI DALGALANDIRIYORLAR

        Avea’nın dünyaca bilinen Barcelona Kulübü ile yaptığı anlaşmanın aslında sporda bir değişim prgramı olduğunu kaydeden Bakan Yıldırım “Barcelona Spor Okulu oldukça meşhur bilinen bir okul. Barcelona ayarı büyük kulüplerin başarısının arkasında da bu okullar var. Nasıl Türkiye’nin tanıtımında dünyanın 160 ülkesinde Türk okulları varsa bu da gerçek bir başarı öyküsüdür. Türkçemiz oralarda konuşuluyorsa bayrağımız oralarda dalgalanıyorsa bu spor okulları da klüplerinin başarısının devamlı olması için çok önemli” dedi.

        KALICI BAŞARI

        İzmir’de sporun gelişmesini istediklerini kaydeden Yıldırım, “Biz sportif başarının anlık olmaması için İZVAK bünyesi içinde bir çalışma içine girdik. İstiyoruz ki İZVAK tüm kulüplerimize, amatör kulüplerimize, okullarımızdaki gençlerimize destek sağlasın ve bu destekler bir kulübünü süper lige çıkarmak gibi arkası gelmeyen bir başarı yerine sürekli bir başarıyla sürekli sürdürülebilir alt yapıyı sağlasın” diye konuştu.

        ‘İZMİR’DEN NE MESSİ’LER ÇIKAR’

        İzmir’den geçen yıl seçmeleri kazanarak Barcelona’ya giden ikiz kardeşler Burak ve Furkan Öz’ü örnek gösteren Bakan Yıldırım “Sosyal sorumluluk projelerinde ne kadar cömert olursanız o kadar fazla kazanırsanız” dedi. Avea CEO’su Erkan Akdemir ise, “Hedefimiz İzmir’den de Messi’ler çıkarmaktır” diye konuştu.

        10 BİN GENCE İŞ SÖZÜNÜ TUTACAĞIZ

        TTNET müşterilerine hizmet verecek olan Callart Çağrı Merkezi dün Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle Gaziemir’de açıldı. Yılda 45 milyon dakika ve 18 milyon çağrı hedefiyle sektöre dinamizm getirmeyi amaçlayan Callart 2012 yılı sonuna kadar 400 kişilik bir istihdam sağlamayı, 2013 sonunda da masa sayısını bine çıkarmayı hedefliyor. Bakan Yıldırım, “Artık çok daha düşük yatırımlar yaparak çok daha büyük iş alanları oluşturmak mümkün. Son 5 yıl da İzmir’e bu 8’inci çağrı merkezi. Şu anda çalışan sayısı 3 bin 500’ü buldu. Bu sayı 1 yıl içerisinde 5 bini geçecek. Diğer yandan Dijital Kent dediğimiz İzmir için 35 proje içerisinde yer alan tesisin bitmesiyle bu sayı 2 katına çıkacak. Böylece İzmir’e verdiğimiz 10 bin gence iş sözünü de yerine getiriyoruz” dedi.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar