Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Haber kutsal, yorum hürdür.” Bu, bizim meslekte habere yorum yapmamayı ama yoruma da karışılmaması gerektiğini içeren güzel bir sözdür. Herkes gibi ben de yorum yapmakta hürüm, hür olmalıyım. Bunu yaparken de elbette hiçbir zaman işkembe-i kübradan sallamam.

        Şimdi “Bu açıklama da neyin nesi?” diyenlere aktarayım. 7 Aralık Salı günü bu köşeden, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ile İzmir İl Başkanı Ömür Kabak arasındaki iç savaşı aktaran, “AK Parti’de durum 1-0” başlığıyla bir yazı yazdım. Bu yazının ardından Kabak, “Gazeteci Nihal Aşkın’ın köşe yazısına ilişkin açıklama” başlığıyla tüm basın camiasına açıklama gönderdi.

        Bu köşedeki yorumla diğer gazetecilerin ilgisini pek kuramadım ama il başkanı demek ki böyle takdir etmiş. Açıklamasında yorumlarımın gerçek dışı olduğunu söyleyen Kabak, özetle “AK Parti’de hiçbir zaman makam-koltuk siyaseti yapılmadı, yapılmıyor. Diğer partilerde olan kişisel kavgalar, hizipler ve gruplaşmalar, AK Parti’de yer almamaktadır” diyor.

        Bu açıklamadan sonra yorumu ispat da bize düştü. Daha geçen hafta “Teşkilat, 3’e bölünmüş durumda; Nükhetçiler, Ömürcüler, Tekelioğlucular olmak üzere gruplaşmalar oldu. Bu ekiplerin güçbirliği yapması şart” diyen ben değil bizzat bu partinin ilçe başkanıydı.

        İl başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra gittiği ilk ilçe danışma meclisi toplantısında, Nükhet Hotar’ı işaret ederek “En son konuşmayı ben yapacağım” diyen de ben değil, bizzat Ömür Kabak’ın kendisiydi. Burada söylenen gergin cümlelere ise hiç girmiyorum.

        İl başkanını soruşturmak için müfettiş gönderen, sonra olumlu rapor yazan o müfettişlerin yerine diğerlerinin gelmesini kimin sağladığı da biliniyor.

        Bu partinin en sade üyesinden en üst kademesine kadar isimleriyle yaptığım özel sohbetler ise bende saklı kalsın.

        Sonuç olarak bu köşeden tüm parti kamuoyunun bildiği, kulislerde herkesin birbirine anlattığı bu savaşı yazdım. Yani yaptığım aslında sadece malumun ilanıydı. Kabak’ın da il başkanı olarak tüm bunları kabul etmesini ise zaten beklemiyordum.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar