Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        12 Eylül referandumunun ardından tüm Ege illeri ‘Hayır’ oylarıyla kızarınca Başbakan, partisinin kurmaylarına derhal talimat vermiş, “Sahillere inin, endişeleri giderin” demişti.

        O gün bugündür AK Parti’nin tüm organları harıl harıl çalışıyor. Bir yandan anket çalışmaları yapılıyor, Ege’deki ‘hayır’ın nedenleri araştırılıyor. Diğer yandan partinin ana kademe, kadın ve gençlik kolları yöneticileri kendilerini anlatmaya çalışıyor.

        AK Parti’nin yaptırdığı anketlerden elde edilen ilk izlenimler ise ilginç. Öncelikle Ege halkı yaşam tarzını tehlikede görüyor. Bunun devamında “İran’a yaklaşıyoruz” endişeleri hakim. O yüzdendir ki AK Parti’nin tüm kadroları “Bizden korkmayın” demek, bu endişeleri gidermek için çaba gösteriyor.

        Biliyorsunuz ilk olarak Konak İlçe “Korkma Hemşerim” ve “Gel Tanış Olalım” adıyla iki proje birden başlattı. Ardından AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bülent Delican, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan Türk Art Orkestrası’nın vereceği Cumhuriyet Konseri’ne “AK Partililer arabesk dinler” diyen Fazıl Say‘ı davet ettiklerini açıkladı.

        Say davetindeki amaç, AK Parti’ye ilişkin yanlış kanının olduğu ve yanlışlığın ortadan kaldırılmasıydı. Ancak İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, bu şekilde düşünmedi. “Bizim Fazıl Say’a bir şey ispat etme gibi bir amacımız yok” diyerek Say’ı davet etmediklerini söyledi.

        İzmir’de parti içinde çatlağa neden olan bu olayın hemen ertesinde, AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi, özellikle Ege halkına bir şeyleri ispat etmek için yola çıktı. “Yaşam tarzını tehlikede görenler” ve “İran’a yaklaşıyoruz” diyenleri ikna etmek için “52 Altın İmzalı Kadın Projesi”nin düğmesine basıldı.

        Projeye göre İdil Biret, Suna Kan, Güher-Süher Pekinel gibi dünyaca ün yapmış kadın sanatçılar öne çıkarılıp Türkiye’de yaşam tarzının tehlikede olmadığı, İran’a doğru bir gidiş yaşanmadığı anlatılacak.

        Ege’de ‘kırmızı hat’tı oluşturanların endişeleri belli olmasına belli de bu zamana kadar hep “söylem birliği”ni savunan AK Parti’de galiba bu kez bu endişeleri giderme noktasında söylem ayrılıkları söz konusu.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar