Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İtalya’da tam bir bayram sevinci yaşadık. VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi finalinde ev sahibi Imoco Volley karşısında adeta şov yaptı. Rakibini set vermeden yenen temsilcimiz, namağlup olarak 2011 ve 2013’ten sonra 3. kez Avrupa’nın zirvesine çıktı.

        İtalya’daki CEV Şampiyonlar Ligi Final-Four’da, Eczacıbaşı VitrA’yı yenerek finale çıkan VakıfBank, şampiyonluk maçında da ev sahibi Imoco Volley Conegliano’yu 3-0 devirerek 2011 ve 2013’ten sonra 3. kez kupaya uzandı. Devler Ligi’ndeki üst üste 3. Türk-İtalyan finaline yoğun bir taraftar baskısıyla başlayan Vakıf konsantrasyon sorunu yaşamadı. Slöetjes ve Kübra’nın file üstündeki başarısıyla üç sayılık avantajı buldu ve 2. teknik molaya 16-13’lük üstünlükle girdi. Son bölümde Rasic’in bloklarının skora katkısıyla seti 25-19 alan Sarı- Siyahlılar 1-0 öne geçti. 2. sete de hızlı giren Vakıf, teknik molada 8-3’ü buldu. Kimberly ve Zhu’nun sayılarıyla farkı daha açan temsilcimiz, 2. teknik molayı 16-8 ile geçti. Vakıf, setin kalanını da rahat bir tempoyla götürerek 25-13 ile durumu 2-0 yaptı.

        FRENE BASMADI

        3. sette maçta kalmak için son şansını deneyen Imoco Volley, seyircisinin de moral katkısıyla setin ortalarına kadar başa baş bir mücadele ortaya koydu. Ancak Zhu Ting’in sayılarıyla öne geçen VakıfBank 25-23 ile maçı 3-0 aldı ve yenilgi yüzü görmeden kupayı müzesine götürdü.

        MVP Zhu

        Ting Finalde 22 sayıyla yıldızlaşan VakıfBank’ın yıldızı Zhu Ting, Final Four’un değerli oyuncusu (MVP) seçildi. En iyi pasör Naz Aydemir Akyol, en iyi pasör çaprazı Lonneke Slöetjes ve en iyi smaçör Kimberly Hill oldu.

        ‘Tüm çocuklara armağan olsun’

        Giovanni Guidetti:

        “Çok mutluyum ve böyle bir takımın antrenörü olduğum için çok şanslıyım. Oyuncularım bu noktaya gelmek için çok çalıştı ve karşılığını da kupayla aldı.”

        Naz Aydemir Akyol:

        “Çok iyi bir oyun ortaya koyduk. Kendi evimizde gibi oynadık. 3. şampiyonluğumu kazandım, çok mutluyum.”

        Gözde Kırdar:

        “Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Çok güzel bir şampiyonluk. Herkese armağan olsun.”

        Osman Demren (Başkan):

        “Çok mutluyuz. Bugün (dün) bizim için çok önemli. Hem 23 Nisan hem de Miraç Kandili. Milletimize ve tüm dünya çocuklarına armağan ediyoruz.”

        Eczacıbaşı VitrA bronzu kazandı

        CEV Şampiyonlar Ligi’nde Final-Four’un 3.’lük maçında Rus ekibi Dinamo Moskova ile karşılaşan Eczacıbaşı VitrA, rakibini 19 sayıyla oynayan Neslihan Demir Güler ile 17’şer sayı üreten Hande Baladın ve Rachael Adam ile 3-1 mağlup etti. 25-19, 19-25, 25-23 ve 25-22’lik setlerle kazanan Turuncu-Beyazlılar, kürsüye çıktı. Eczacıbaşı böylece, 2000’in ardından Devler Ligi’nde bir kez daha 3. oldu. Temsilcimiz, kazandığı 3.’lük madalyasının sevincini Türk Bayrağı açarak yaşadı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar