Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Brezilya, olimpiyat tarihinin belki de en başarısız ev sahibi olmaya aday...

        Bir yandan organizasyona ilişkin sıkıntılar ve güvenlik sorunları, diğer yandan da sportif başarı açısından gerçekten iyi durumda değiller. Oyunların 12. gününe sadece 2 altın madalya ile girebildiler ve toplam madalyaları da 10... Bu da Brezilya’yı 15. sırayla koyuyor. Oyunların sonuna doğru Yunanistan ile yarışacaklar. Yunanlılar 2004 Atina’yı 6 altın, 6 gümüş, 4 bronzla 15. sırada tamamlamıştı. Hal böyle olunca, futbol dışında fazlaca spor kültürü gelişmeyen Sambacılar’da alınan her madalya, adeta Dünya Kupası finalinde atılan gol tadında kutlanıyor. Tribünler çılgına dönüyor, insanlar sokalara dökülüyor gece boyu kutlamalar yapılıyor.

        İşte bunlardan ilki gecekondu mahalleleri favelalardan çıkan judo şampiyonu Rafaela Silva olmuştu. İkincisi de sırıkla atlamada dünya rekortmeni ve şampiyonu Fransız Renauld Lavillenie’yi geçmeyi başaran Thiago Braz da Silva için yaşandı. Silva 6.03’ü geçerek olimpiyat rekoru kırdı ve 6.03’te iki hakkında başarılı olamayınca altın için son hakkında 6.08’i deneyecek Lavillenie’nin atlayışını beklemeye koyulmuştu. Fransız elinde sırıkla koşarken sadece Olimpiyat Stadı’nda değil adeta tüm Brezilya’da nefesler tutulmuştu. Lavillenie’nin çıtayı düşürmesiyle büyük bir gürültü koptu tüm Brezilya’da! Ve samba...

        Yine sırıkla atlamada kadınlardaki yıldızları Fabiana Murer’i bekliyorlardı. Eğer o da altın alsaydı, Brezilya’daki olimpiyatlarda balık sırığa çıkacaktı, olmadı!

        Türkiye’nin ikinci gümüş madalyası Rıza Kayaalp ile geldi. Altını kaybettik fakat bu madalya güreş için moral oldu. Zira 103 sporcuyla geldiğimiz Rio’da geriye madalya beklentisi açısından güreş ve tekvando kaldı. 2012 Londra’da Aslı Çakır Alptekin’in elinden alınan altın madalyasını düştüğümüzde 1’er altın, gümüş ve bronzla 3 madalya alabilmiştik. Hatta biyolojik pasaport sorunu yaşayan ve davası süren Gamze Bulut’un gümüşü de gidebilir. O durumda geriye iki madalyamız kalıyor. Rio’da eğer Taha Akgül, Servet Tazegül ve Nur Tatar ile hedefe varır, kadın güreşte bir sürpriz madalya çıkarabilirsek, yüzde yüz tatmin edici olmasa da bu olimpiyatı ilk 25-30 ülke içinde bitirip, 2012 Londra’nın bir adım önüne geçeriz. Tabii ki Türkiye için hedef çıtası daha yukarıda olmalı. Fakat bunlar Rio sonrası zaten masaya yatacak. Şimdi enseyi karartmayalım, yaşanacak beş günümüz, alınacak madalyalarımız var. Yeter ki moralimiz bozulmasın..

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar