Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, benzer bir çağrıyı akademisyenler için de yapmıştı.

        İş çevreleri ve kanaat önderleriyle buluşmak için dün Denizli’ye giderken uçakta sohbetimizde bu kez iş dünyası için yineledi.

        Hükümetin Rusya, AB ülkeleri ve son olarak ABD ile vize krizinin çıkmasına neden olan dış politikasının “ağır faturasını iş dünyasının ödediğini” belirtti.

        “İş dünyası sesini daha fazla çıkarmalı” deyip ekledi:

        “Geleceklerini göremiyorlar, kaybedecek de fazla bir şeyleri kalmadı. İnsanlar fabrikalarını Romanya’ya, Bulgaristan’a söküp götürüyor. Bunu hükümet görmüyor mu? İş dünyasının yapması gereken daha cesur, daha atak davranıp demokrasiyi savunmalarıdır. Ama onlar da iyi biliyor ki kimsenin can ve mal güvenliği yok. İşçi sendikalarından 1-2’si hariç korkudan konuşamıyor.”

        CHP Lideri, iş dünyasının temsilcilerinin suskunluğuna da dikkat çekti.

        “TOBB’un seçimlerinin ertelenmesine karşın sessiz olduğunu, TÜSİAD’ın hukukun üstünlüğünü savunan açıklaması sonrası hükümetten gelen tepkilerden çekinip temkinli davrandığını” vurguladı.

        Hükümet çevrelerinde bir zamanlar “monşer” diye küçümsenen “büyükelçilerden bugün çözüm beklendiğine” dikkat çekti.

        “O gün küçümsediklerinin bugün ne denli önemli oldukları görüldü” dedi.

        CHP NEREDE?

        Hükümet açısından olumsuzlukların en yüksek olduğu ortamda “CHP nerede?” sorusunun dile getirildiği anımsatılınca da Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

        “Geniş kitlelere ulaşmanın yolu olan medya vermiyorsa biz ne yapacağız? Oysa, ülkeyi krizlerden çıkaran, iş dünyasının, bürokrasinin, akademinin en önemli kadroları CHP’de ya milletvekili ya da yönetici.”

        ‘BU KADAR OLMAZ’

        Toplumun geniş kesimlerinden hükümete dönük tepkinin arttığını, “Bu kadar da olmaz” seslerinin yükseldiğini ifade etti.

        Seçime hazır olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, geçmişteki aile sigortası ve asgari ücretin 1500 liraya çıkarılmasına benzer yeniliklere de imza atacaklarını bildirdi.

        CHP’nin en küçük belediyesi Erzurum Çad da dahil olmak üzere bütün yerel yönetimlerinde asgari ücretin 1500 lira olduğunu dile getirdi, “Çad veriyorsa devlet niye veremesin?” dedi.

        ADAYLAR MERKEZDEN

        CHP belediyelerinde “metal yorgunluğu”nun bulunmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Belediyelerimizden memnunum” diye konuştu, suç oranının en az yaşandığı belediyelerin kendilerinde olduğuna dikkat çekti.

        CHP Lideri, seçimde belediye başkan adaylarını kamuoyu araştırmaları sonucu “merkez yoklama” yöntemiyle belirleyeceklerini de açıkladı.

        Bazı belediye başkanlarının yenilere fırsat tanımak için aday olmak istemediğini belirten Kılıçdaroğlu, bazılarının devam etmesini de bizzat talep ettiğini söyledi.

        “Mevcutlara ilave Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Balıkesir, Denizli, Bursa, Antalya’yı kesin alacağız” ifadesini kullandı.

        YAVAŞ’LA GÖRÜŞME

        Geçen dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdikleri Mansur Yavaş ile görüşmesi konusunda da CHP Lideri şöyle dedi:

        “Ankara’da Mansur (Yavaş) Bey siyasette önemli bir figür. Onunla arada bir konuşuyorum. Partiye üyeliğini yapmadı ama bizim kesimde de sevilen bir isim.”

        Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Cumhurbaşkanlığı için kendisini önerdiği anımsatılınca Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

        “Büyükerşen başkanımız herkesin saygı duyduğu, siyasette, bilimde, sanatta önemli başarılara imza atmış bir kişi; Büyükerşen Hoca siyasete ve her alana katkı yapar.”

        Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçiliği personelinin tutuklanması konusunda ise “FETÖ bağlantısı varsa gözetim altına alınması doğal; ayrıca bu kişiler kendi vatandaşımız” diye konuştu.

        Bununla birlikte karşı tarafa da neden gözaltına alınıp tutuklandığının bildirilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

        Kılıçdaroğlu, CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan’ın, tedavisi devam edenler ile öğrencilere vize verilmesi konusunda Washington yönetimiyle temasa geçtiğini ve olumlu yanıt aldığını da açıkladı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar