Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ocak ayı transfer dönemi belli ki yine hareketli geçecek. En hareketli kulüplerden biri de Beşiktaş olacak gibi.

        Cenk’in durumu zaten herkesin malumu. Fikret Orman paraların tamamına yakınını yine peşin istemezse Cenk’in ayrılma ihtimali yüksek. Ama alternatifleri de duyduğum kadarıyla hazır. Vida meselesi enteresan bir hal aldı. Dinamo Kiev oyuncuyu geri istedi ama Beşiktaş kabul etmedi. Çünkü ciddi talipleri var. Beşiktaş bu futbolcuyu hiç oynatmadan da satabilir. Vida’yı satmazsa da Tosic’i satar. Bir İngiliz kulübünün “Vida ya da Tosic’i bize verin” teklifi hala masada...

        Talisca için de Benfica ile pazarlıklar sürüyor. Benfica futbolcuyu Ocak ayında Çin’e satmakta ısrarcı da Fikret Orman’ı ikna edemiyor. Çünkü bu durumda Beşiktaş’a pay vermek zorundalar ve başkan da kapıyı on milyon Euro’lardan açıyor.

        Gitme ihtimali bulunan isimlerden biri de Mitrovic. Satıldı satılacak. Adam Hırvat Milli Takımı’nın stoperi ama Beşiktaş’ta bir türlü kendini bulamadı. Ya da bizler bu futbolcunun kıymetini anlamıyoruz. Ciddi teklifler aldığına göre...

        Açıkçası ben başkana katılıyorum. Değerini buldu mu futbolcuyu satacaksın. Yoksa bu çark nasıl dönecek? Kaldı ki Fikret Orman bu hatayı zamanında yaptı. Fernandes’i satmadı, hata etti. Pişman oldu ve bu pişmanlığını da birçok kez dile getirdi.

        Şimdi Beşiktaş güzel bir şans yakaladı. Bayern Münih ile oynamak bile bir fırsat, bir olay. Sonuçta bu bir futbol ve her türlü sonuca açık. Beşiktaş, Bayern’i elerse futbolcu grubu değerini en az ikiye katlar. Ancak ihtimaller arasında yenilmek, farklı da yenilmek var. Bu en kötü olasılık gerçekleşirse de başkan, mevcut rakamları bundan sonra rüyasında göremez.

        *************

        HAKEMLİĞİN SOYUNU KURUTACAĞIZ!

        Türkiye’de maçları yöneten hakemler hep aynı isimler. Avrupa’nın önde gelen liglerinde de böyle mi diye biraz araştırdım. Örneğin İtalya’da geçen sezon görev yapan tam 12 hakem bu sezon henüz düdük çalmamış. Bu rakam İspanya’da 8, Fransa’da 6, Almanya’da 4. İngiltere’de ise bu sayı sadece 1.

        Bizde ise durum yıllardır değişmez. 9-10 hakem etrafında döner olay. Mevcut hakemlere birkaç yeni isim ekleniyor, onlar da sadece çeşni. MHK bu yenilere bir hafta görev veriyor, sonrasında 8-10 hafta ortada yoklar.

        Ligin son dönemeci olsa, sadece çok formda isimler, FIFA kokartlılar tercih edilse anlarım. Ama daha ligin ilk yarısı bitmedi. MHK’nın bu vazgeçilmez 10 hakemi yaş haddinden emekli olduğunda ne yapacağız? Hakemliğin soyunu kurutacağız böyle giderse!

        MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nun bu konuya bakış açısını merak ediyorum. Bu ısrar niye acaba? Ya da Yıldırım Demirören bunu niye sorgulamıyor?

        Hal böyle olunca da dedikodular alıp başını gidiyor. MHK üyelerinin akıl sağlığı bile sorgulanıyor. Sorgulanır elbette... İnsan her şeyi tek başına üstlenmez ki...

        Yusuf Namoğlu zaten MHK’nın başı. Atamalar Namoğlu’nda. Mentör eğitiminde O var, scout ekibinde O var. Şimdi VAR sisteminin başında da Yusuf başkan olacak. Tüm bunlara ne zaman yeter, ne kafa. Sağlıklı yürümez. Niye görev paylaşımı yapılmaz, niye dışarıdaki tecrübeli isimlerden destek alınmaz, niye farklı bakış açılarına ihtiyaç duyulmaz ki?

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar