Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu maç, bu kadro, herhalde Şenol Güneş’e ‘korkak’ yakıştırması yapanlara kapak olmuştur! Kendi liginde 5’te 5’le devam eden, kalesinde gol bile görmemiş Porto gibi ciddi bir deplasmanda çıkarabileceği en doğru kadroyu sahaya sürdü hoca.

        Doğru kadro gibi, doğruları da çoktu Şenol Hoca’nın Beşiktaş’ının. Bir kere ben Beşiktaş’ın son yıllarda hücuma bu kadar hızlı çıktığı maç az izlemişimdir. Hem de neredeyse her atağında... Her hızlı çıkışta da Porto’nun dengesini bozdular. Zaman zaman baskıyı da yediler. Topu rakibe verip “Al oyna” da dediler. Ama fişi çekmeyi de başardılar. 3 golün dışında pozisyonlar da buldular. Hele hele 38. dakikada Oğuzhan 3’ü yapsa bu maç kimbilir nerelere giderdi?

        Bu takım oynuyor arkadaş... Nerede nasıl oynaması gerektiğini biliyor, kendi futbolunu oynamaya çalışıyor. Takım oynuyor da hoca da formda. Bu maç, bu skor gösterdi ki Beşiktaş takımı, Avrupa’da iyi işler yapmaya niyetli. Başkanın da dediği gibi, hiçbir rakip için çantada keklik değil, ismi ne olursa olsun...

        İlk yarı için söyleyebileceğimiz ne? Quaresma’nın klas ortası, Talisca’nın şık kafası, Cenk’in bazukası, Tosic’in yine kendi ağlarını bulması. Ya ikinci yarı? Oynar gibi görünen Porto, net golleri kaçıran da yine golü bulan da Beşiktaş.

        Evet 45-70 arası bocalamadık mı? Bocalamasak da hafiften tırstık. Oyunun üçte ikilik bölümünün geçtiği dakikalarda golü yemekten korkar olduk. Olduk da, Şenol Hoca o anlarda da yaptı yapacağını... İki doğru değişiklikle yine oyunu dengeledik. Sonuç: Güzel futbol, harika skor, Şampiyonlar Ligi’ne meydan okuyan skor.

        **************

        CENK

        Cenk’e hayran kaldım. Sadece golü mü, değil elbette. Mücadelesi, hırsı... Negredo’nun Allah yardımcısı olsun!

        **************

        CASİLLAS

        Bizim ülkede kalecileri yerden yere vurmayı çok seviyoruz. “Bir maç da kurtar be kardeşim!” diyoruz. Dünkü Casillas’ı görünce bizim kalecilere ayıp ettiğimizi bir kez daha anladım.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar