Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Enteresan bir futbol sezonu yaşayacağız gibime geliyor. Ateş gibi sezon olacak. Lig başlayalı henüz üç hafta olmasına rağmen yine çok iddialı yorumlar yapılıyor da yarış hakkında konuşmak için henüz çok erken.

        Örneğin futbol sadece sahada mı kalacak, yoksa saha dışına mı taşacak? Bence taşacak. Futboldan çok saha dışı konuları, olayları tartışacağız. Örneğin futboldaki FETÖ yapılanması.. Bakalım ucu nerelere, kimlere, hangi kulüplere dayanacak?

        Bekir İrtegün’ün ifadesinin çok konuşulacağı söyleniyor örneğin. Ocak ayında “Futbolun 8 yılına FETÖ soruşturması” manşetiyle bazı konuları gündeme getirmiş, bugüne kadar adı FETÖ ile anılmamış futbolcuların isimlerinin iddianamede yer aldığını belirtmiştim. O isimlerden biri Bekir İrtegün çıktı. 7 ay sonra ifadesine başvuruldu.

        Sonrasında tutuklanan kaleci Ömer Çatkıç ve Konyaspor’un istifa eden başkanı Ahmet Şan.. İstifa etmek zorunda kalacak başka kulüp yöneticileri de olabilir.

        Biliyorsunuz Ahmet Şan statlarda İzmir Marşı söylenmesine karşı. “Bugün Türkiye’de maalesef tüm statlar İzmir Marşı söylüyor. Konya hariç” demişti. Kulüpler Birliği toplantısında ise çark etti. “Marşın adını vermeyecektim, yanlış oldu. Tribünlerde siyaset olmasın demek istiyordum” diye buyurdu!

        Ağzından çıkanlar net. Tribünlerde siyaset olmasın demek isteseniz sadece onu söylersiniz, İzmir Marşı’nı işin içine katmazsınız. Katıyorsanız vardır bir mesajınız. Vardır bir amacınız. Ya da vardır bir korkunuz..

        PROVoKASYON VAR

        Aynı Ahmet Şan, olaylı kupa maçından sonra Beşiktaş taraftarını terörist olmakla suçlamıştı. Sahaya dalanlar Konyasporlu değilmişcesine. Ardından Ahmet Şan’ın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Biletsiz Konyaspor taraftarını bir maç öncesi turnikelerden içeri alırken. Her türlü suç.

        Ellerinde bıçaklarla sözde Konyalı taraftarlar sahanın içinde. Kupayı kazanmışsın bıçaklarla sahaya giriyorsun. Normal mi? Değil elbette. Amaç Beşiktaş taraftarını kışkırtmak, galeyana getirmek. Sonrası malum. Saha ortasında arbede, önüne geçilemeyecek olaylar ve Beşiktaş’ın stadının uzun süre kapanmasına kadar varacak bir süreç.. Beşiktaş’a karşı benzer provokasyonlar geçmiş yıllarda da oldu. Örneğin Olimpiyat Stadı’ndaki Galatasaray maçı. Hep benzer sahneler.

        BAŞKANIN SÖZLERİ !

        Yani Beşiktaş’ı kaşıyorlar! Alakasız gazetelerde ya imzasız haberlerle ya da Beşiktaş ile en ufak bir bağlantısı bile olmayan isimlerin köşe yazıları ile de kaşıyorlar. Servis edilen haberlerle türlü türlü skandallar yaratılmaya çalışılıyor. İşin enteresanı Beşiktaş Kulübü’nün sessiz kalması. Resmi siteden tek bir açıklama bile yapılmaması. Bu gazeteleri ya da kişileri mahkemeye vermiş olabilirler. Ama bunun bile haberi konulmadı resmi siteye.

        Bunun yanında spor basını da kaşıyor Beşiktaş’ı. Şenol Güneş üzerinden kaşıyorlar, hakem kararları üzerinden kaşıyorlar. ÇARŞI’yı kaşıyorlar.

        Yetmedi, yönetim içinde de sıkıntılar var. Yöneticiler de birbirini kaşıyor. Allah’ı var Fikret Orman iyi idare etti bugüne kadar durumu. Ancak iki hafta önceki yönetim kurulu toplantısında kullandığı sözler dikkat çekici.

        “Bazı arkadaşlar arasındaki huzursuzluk ve gerginlikler enerjimi alıp götürüyor. Bu birlik ve beraberliğin devam etmeyeceğine inanırsam olağanüstü kongre kararıyla karşı karşıya kalabiliriz” diyor başkan.

        Benim anladığım kadarıyla enteresan gelişmeler olabilir Beşiktaş’ta..

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar