Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dağ başını duman almış..

        Gümüş dere durmaz akar..

        GÜNEŞ ufuktan şimdi doğar..

        Şampiyonuz arkadaşlar.

        Beşiktaş tribünleri bugün bu besteyle Vodafone Arena’yı inletecek. Gençlik Marşı’ndan uyarlanmış, hoş bir beste. Sadece bir kelimeyi değiştirmişler de güzel düşünmüşler. Yakışır Beşiktaş tribünlerine.

        Şu dörtlük bile Beşiktaş taraftarının şampiyonluktan emin olduğunu ortaya koyuyor. Oysa ligin bitimine daha 12 maç var. Başkanı, hocası, yöneticisi her ne kadar temkinli konuşsalar da camia zaferi kutlamaya, şampiyonluk şarkılarını söylemeye başladı bile.

        Medipol Başakşehir’de sanki bir düşüş var gibi gözükse de puan farkı şu an sadece 4. Ve Beşiktaşlılar Başakşehir’i rakipten görmüyorlar! Hata ediyorlar. Sivasspor ile kapıştıkları sezon ipi nasıl da zar zor göğüslediklerini unutuyorlar. 2. sıradaki takım bugün Fenerbahçe ya da Galatasaray olsa Beşiktaş için şampi... diyebilir miydiniz? Tabii ki hayır.

        Elbette bu kadro daha tecrübeli. Futbolu güven veriyor. Doğru da ligin 29. haftasında Başakşehir deplasmanı var. Abdullah Avcı ve ekibi zaten her zaman Beşiktaş’a ters gelmiş. Kalan maçlara bakıyorum Başakşehir’in 29. haftaya kadar olan fikstürü Beşiktaş’a oranla daha cazip. Tribünleri boş ama bu saatten sonra belki de 40 milyon taraftarı var bu ülkede. Geçmiş yıllardaki Anadolu dayanışmasını, Anadolu takımlarının 3 büyüklere bakış açılarını da unutmayalım.

        YABANCI KURALI

        18 Şubat tarihli Habertürk’te “Yabancı kuralı değişebilir” diye yazmıştım. Tepkiler oluştu. Geçen hafta sonu Rıdvan Hoca da NTV Spor’daki programında “Terim olsam maça gitmem. Gaziantep’te 9 yabancı var” demez mi! Tepkiler çığ gibi..

        Sosyal medya bir yandan, basının bazı isimleri diğer taraftan. Gazeteci arkadaşlar görüşlerini yazıyorlar da sosyal medya cambazları hakaret yağdırma yarışında.. Türlü türlü senaryolar üreterek..

        Kimisi konuyu ne yaptı etti yine Aziz Yıldırım’a bağladı. Fenerbahçe’nin parası yokmuş da bu kuralın değişmesini başkan istiyormuş!

        Kimisi, “Beşiktaş yerli kadro kurdu, yabancıya döndüler. Beşiktaş yabancılardan verim aldı, şimdi de yabancı olmasın isteniyor” deyip çıktı işin içinden..

        “Öyleyse basketbolda da yabancı yasaklansın” diyenleri mi ararsın, yabancı kuralının değişme ihtimalini Ünal Aysal’ın yeniden başkan olma ihtimaline dayandıranları mı? Daha neler neler..

        Burada sadece Beşiktaşlılar’a hak verebilirim. Evet, geçmiş dönemde Beşiktaş mağdur edildi. 5+0+3 kuralı değiştirilirken Beşiktaş’a haksızlık oldu. Gelecek yılların planlaması Türk oyunculara yönelik yapılmıştı ki kural değişiverdi. Ama Beşiktaş bunun altından kalkmayı da bildi.

        Öncelikle bu kural değişse bile gelecek sezon uygulanma şansı sıfır. Mevcut sözleşmeler var. En iyi ihtimalle 2018-19 sezonunda uygulanır. Belki de 2019-20’de. Kulüplere hazırlık süreci tanınacağı kesin.

        Sonra, kural değişirse yabancı sınırlaması geleceğini kim söylüyor? Sayı yine aynı kalabilir de farklı kriterler getirilebilir.

        Sözün özü, senaryolar üretmeye gerek yok. Böyle bir değişikliği gündeme getirenler de Türk futbolunun düşmanı değil. Mevcut kuralın Milli Takım’a olumlu bir yansıması görülmediğinden formül üretmeye çalışıyorlar. Bilip bilmeden suçlayacağımıza saygı gösterelim bence.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar