Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konak Meydanı İzmir’in kalbiyse eğer, İkiçeşmelik de ruhudur.

        Artık kimsenin kayıtsız kalamayacağı ölçüde ortaya çıkan Agora‘sı ile binlerce yıl öncesinin, cadde boyunca sağlı sollu uzanan tarihi yapılarıyla yakın geçmişin izlerini taşır. Her sokağı, Kemeraltı Çarşısı‘na uzanan renkli bir yolculuğun müjdecisidir.

        İkiçeşmelik, bu topraklardaki kültürel zenginliğin, çok çeşitliliğin hem tanığı hem kanıtıdır...

        Üstelik bu kadar boşvermişliğe, neredeyse vandallığa varan, kuralsız, ölçüsüz, sınırsız kullanılmaya rağmen...

        İki ay kadar önce, bu köşeden “İkiçeşmelik’e kim el atacak” diye sordum. Aslında bir sorudan ziyade seslenişti yazdıklarım. Bu kenti yönetenlerin, İkiçeşmelik’teki spotçu terörünü, caddede yaşanan karmaşayı görmesini, bu duruma bir son vermesini istiyordum.

        Yazının ardından Başkan Aziz Kocaoğlu arayıp “bu sorunu ele aldığım için” nazikçe teşekkür etti. İkiçeşmelik Caddesi’nin düzene sokulması, yeniden ele alınması gerektiğini söyledi. “İyi ama“ dedim, “Bunu kim yapacak?“ Başkan, bu konudaki sorularıma “yuvarlak“ sayılabilecek cevaplar verince hayal kırıklığına uğradım. Telefonu kapattığımda İkiçeşmelik’in düzene gireceğine dair bir umudum kalmamıştı.

        Ta ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı projeyi görene kadar...

        Geçen hafta, Büyükşehir Belediyesi, İkiçeşmelik’i düzene sokmak için yılbaşından itibaren çalışmalara başlanacağını duyurdu.

        “Caddenin bu hali İzmir’e hiç yakışmıyor” diyen Başkan Kocaoğlu, cephe ve kaldırımları yeniden düzenleyeceklerini söyledi. Yapılacaklar ise özetle şöyleydi:

        İkiçeşmelik’te bulunan 187 binanın cepheleri yenilenecek, tek tip tente uygulamasına geçilecek, vitrinler cephe hattının dışına taşmayacak şekilde düzenlenecek, karmaşa yaratan reklam tabelaları kaldırılacak, klima dış üniteleri görünmeyecek yerlere monte edilecek.

        Tüm bunların yanında bir de kaldırım işgaline son verilirse, yıllardır İzmirli’yi de, turisti de bezdiren kaos bitecek.

        İzmir, Romalıların ifadesiyle “Asya’nın en güzel kenti“ olduğunu İkiçeşmelik’le gösterecek.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar