Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz hafta, Eğitim-Sen İzmir Şube Başkanı Ali Rıza Özer‘in okul idarecilerinin usulsüz olarak atandığına ilişkin iddialarını içeren yazımın ardından Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Çetin aradı. Atamalarla doğrudan kendinin ilgilendiğini belirtti ve “Bir tek kişinin bilgisinin başkasına verildiğini kanıtlasınlar, kendimi 9’uncu kattan atarım” diyecek kadar iddialı konuştu. Çetin, geçtiğimiz hafta sorduğum 5 soruya da şu yanıtları verdi:

        1. Başvuru tarihi neden 30 Temmuz’dan 31 Temmuz’a uzatıldı?

        Başvurular internet ortamında gerçekleşti. 30 Temmuz günü saat 14.30’da ataması yapılacak 400 müdürden yalnızca 250 kadarı tercih yapmıştı. Çoğu idareci bu saatten sonra başvuru yapmaya çalışınca sistem kilitlendi. Mesai saatinin bitiminde hala tercih yapamayan çok sayıda idareci vardı. Bunun üzerine bakanlıktan, başvuru süresinin birkaç saat uzatılmasını istedik. Bakanlık, birkaç saatlik uzatma yapılamayacağını belirterek başvuru süresini bir gün uzattı.

        2. Başvuru tarihinin uzatılacağı neden daha önce duyurulmadı?

        Başvuru süresi, sistemin kilitlenmesi nedeniyle uzatıldı. Planlı değildi. Sürenin uzatılacağı akşam belli olduğu için daha önceden duyuru yapmamız da imkansızdı.

        3. Uzatma tarihinden önce başvuran okul müdürlerinin puan ve tercih bilgileri başkalarına verildi mi?

        Bir tek kişinin bilgisi bile başkasına verilmedi. Benim dışımdaki kimsenin puan ve tercih bilgilerinden haberi yoktu. Ben internete koymadan Milli Eğitim Müdürümüz dahil tek kişi bu bilgileri göremez. Birinin bilgisini bir başkasına vermek ahlaki değildir. Bu konuda tek bir örnek bile gösteremezler. Eğer böyle bir şey ıspatlanırsa kendimi 9’uncu kattan atarım.

        4. 31 Temmuz’da kaç müdür başvurdu ve bu müdürler hangi okullara atandı?

        Bu konuda elime kesin bir rakam gelmedi. Ancak 31 Temmuz günü bir kişinin başvurduğu bildirildi.

        5. Kura ile atananlar arasında A tipi bir kurumdan B tipi bir kuruma gönderilen oldu mu?

        Kuralar bilgisayar ortamında yapıldı. Ancak zorunluluk nedeniyle A’dan B’ye geçen 3 kişi oldu.

        Cevaplar böyle, yorum sizin...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar