Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ligin ilk yarısı bitti, size sıralamayı sunuyoruz... Başakşehir 36, Galatasaray 35, Fenerbahçe 33, Beşiktaş 30, Kayseri 30, Göztepe 30, Trabzonspor 29... İlk 7 sıra, 7 puan farka sıkıştırılmış... İstanbul’un devleri, Anadolu’nun beyleri, omuz omuza bir yarış içinde.

        Büyük keyif, inanılmaz bir heyecan, mutluluk verici bir tablo. Şampiyon 4 büyük takımla biraz geride kalmış 5. büyük ve geleceğin şampiyon büyükleri nefes nefese varış çizgisinde...

        Adil bir yönetimle ve gerçekten hakkaniyete uygun bir sıralama her zaman başüstüne... Ancak illa da 4 büyük aynı yarış içinde olsun diye adalet dağıtması gereken kurullar, “puanları ayarlama enstitüsü”ne dönüşürse, birilerinin canını yakar birilerinin puanlarını çalarsa, birilerinin hızını kesip başkalarının yetişmesi için dayatma yaparsa, özeti, adaleti sarsarsa, siz hangi “fair-play”den bahsediyorsunuz ki?..

        İSPANYA, İNGİLTERE, ALMANYA YANLIŞ MI YAPIYOR?

        İlla, yayıncı kuruluşu memnun, kendi fantezilerinizi tatmin için bunları yapıyorsanız, biz bu oyunun oyun değil, masabaşı oyunu olduğunu düşünüyoruz... Bakın İspanya’ya, örnek alın... İki tane şampiyon adayı var zaten, araya girebilene, onları, zorlayabilene helal olsun... Ancak yok... Barcelona, deplasmanda Real Madrid’i 3-0 yendi ve puan farkını 14’e, Atletico Madrid’le 9’a çıkardı... İspanya Futbol Federasyonu, “aman yayıncı kuruluş, izlenme keyfi, ligin seyri” deyip müdahale etti mi? Barcelona’ya operasyon yapıp Real’in kazanmasına zemin hazırlayıp puan farkını Real’le 8’e düşürdü mü?

        Tıpkı İngiltere’de Manchester City’nin en yakın rakibi Manchester United’a 13 puan, Chelsea’ye 16, Liverpool’a da 20 puan fark atması gibi... Almanya’da Bayern Münih’in, Schalke 04’ü 11, B.Dortmund’u 13 puan geride bırakması gibi...

        “Onlar bilmez, biz çok iyi anlıyoruz” diyorsanız Allah, size adalet duygusu versin deriz... Beyler, biz ikna olmadık, olana da rastlamadık... Bırakın müdahale etmeyi, herkes hak ettiğinin karşılığını alsın, o zaman zaten herkes hakkına razı olur. Sayenizde kazanan da, kaybeden de size zerre kadar güvenmiyor.

        İDDAA’NIN İLLEGAL OYUNLARI

        Zannetmeyin en büyük oyunlar Olimpiyat oyunları veya Paralimpik Oyunları’dır... Dünya Kupası veya Avrupa şampiyonası hiç değildir... Tartışmasız en büyük oyunlar, masabaşı oyunlarıdır... Yurtta oyun, dünyada oyun, tüm Türk sporunu esir almış durumda.

        “Oyun nerede mi?” dediniz... Oyun her yerde... Mesela İddaa oyununda... Türlü türlü oyunlar oynanıyor, güya kulüplerimize, federasyonlarımıza, devletimize, sporumuza, gençliğimize kaynak sağlanıyor... Stadyumlar, tesisler, okullar yapılıyor, bunun neresinde oyun var?

        Oyun, oyunun içinde beyler, İddaa’nın içinde bir illegal oyun var... Sizin 10 milyarlık hâsılatın, tam beş katı, 50 milyar TL, illegal oyunla, paralarımız heba oluyor... Bunu, bizzat Türkiye Cumhuriyeti’nin Maliye Bakanı açıkladı...

        Mücadele adı altında birkaç göstermelik operasyon yapıldı, birkaç kişi gözaltına alındı o kadar... Asıl baronlara dokunan olmadı... 50 milyarlık pastayı bölüşenler, teşkilat, kulüpler, federasyon, ilgili bakanlıklar, hakimi, savcısı yargısı, valisi, emniyeti, polisi... Hiçbirinin gıkı çıkmıyor... Göz yumanlar, koruyanlar, iş birliği yapanlar, daha hiçbiri yargının önüne çıkarılamadı...

        Beyler, bu büyük soygunu durduracak, bu büyük illegal oyuna son verecek bir ses yok mu? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kim koruyacak?

        Elinden tutulmayı bekleyen, uyuşturucu tuzağındaki milyonlarca gencin kaynağını kurutanlar bir bedel ödemeyecek mi? İddaa oyununun, illegal oyunu, masabaşı oyunların bir parçası olarak daha ne kadar devam edecek? Masabaşı oyunların figüranı olmaya devam mı edeceksiniz?

        Allah ülkemizi, milletimizi, gençliğimizi ve sporumuzu masabaşı oyunlarından korusun.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar