Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GALATASARAY lige maçın otuzuncu dakikasında döndü. Fenerbahçe'nin daha birkaç saat önce kaybettiği üç puanın öneminin farkına otuzuncu dakikada vardılar. 30. dakikadan sonra özellikle Selçuk ve Sneijder yaratıcılıklarını ortaya koyarak iki önemli pozisyon yarattı. Mancini, Galatasaray kadrosunda eksikleri tam anlamıyla tespit etmek derdinde. Bunun için Ceyhun ve Yekta gibi oyuncuların takıma ne katkı sağlayabileceklerini anlamak adına son şanslarını kullandırtıyor gibi.

        SAVUNMA VE RİERA

        Galatasaray 3'lü defans kurgusuyla savunma problemini kısmen çözmüş gibi. Bu değişiklik en çok Riera'ya fayda sağlamış görünüyor. Terim döneminde tipik sol savunmacı gibi oynamaya çalışan (ya da zorlanan) ispanyol oyuncu Mancini'nin üçlü savunma kurgusu ile daha verimli hale geldi. Ancak bu savunmanın bu sezon özellikle Şampiyonlar Ligi'nde yeterli olmadığını ve defansa oyuncu zorunlu olduğunu söylemek gerekiyor. Sanıyorum bu durumda gelen oyuncu Brezilyalı Alex ise giden oyuncu Amrabat olacak.

        ŞUT ANTRENMANI

        Sarı-Kırmızılı oyuncular ikinci yarıya "Kaleyi gördüğünde vur" felsefesiyle başladı, ilk yarıda birbirlerini birkaç kez yoklayan Sneijder ile kaleci Onur durumu düelloya dönüştürdüler, ikinci yarıda Galatasaray tartışmasız oyunun hakimiydi. Galatasaray'da en çok göze çarpan değişiklik rakibe eskisi kadar pozisyon vermemeleri....

        MANCİNİ...

        Eldeki malzeme ile az pozisyon veren, derli toplu oynayan birtakım yarattı Mancini, ikinci yarıda savunmayı güçlendirip yaptığı değişiklikler yerindeydi. Ama en önemlisi Sarı- Kırmızılar'da iyi bir oyun çıkartan Sneijder ve Selçuk'u son dakikalarda oyundan alarak seyirciye alkışlatmasıydı.

        ONUR KIVRAK...

        İki gol yemesine rağmen 14 kurtarış yaparak geceye damgasını vurdu Onur. Onur Kıvrak ve Tolga Zengin, Trabzonspor'un son yıllarda Türk futboluna armağan ettiği kaleciler. Bu başarıda Bordo Mavililer'in eski teknik direktörü Şenol Güneş'in payı olduğu gerçek. Şenol Hoca ile kaleciler kendilerini çok geliştirdiler. 25 yaşındaki Onur Kıvrak uzun yıllar milli takım kalesini koruyacak gibi görünüyor. Bu arada Muslera'nın yaptığı iki kritik kurtarış da Galatasaray için avantaj oldu.

        SNEİJDER...

        Mancini geldikten sonra başka oynuyor Sneijder. Terim döneminden çok farklı üzerine koyarak devam ediyor. Eğer bir sakatlık yaşamazsa Chelsea maçlarında Drogba ile en önemli koz olacaklar.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar