Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ege’ye âşık olmak için bir sürü sebep buluyorum. Bu sene de 2 haftalık turumu tamamlayıp birçok yeni mekân keşfettim. İlk durağım Alaçatı...

        2 haftadır bir aşağı bir yukarı Ege kıyılarında turluyorum. Ve her yaz Ege’ye yeniden âşık oluyorum. Yaklaşık 2 bin kilometre dolaşmışım. Bu seyahatimde bana Fiat 60’lı yılların klasiği Spider 124 eşlik etti. Cunda’dan başlayıp, Alaçatı, İzmir, Bodrum, Bozburun, Fethiye ve Göcek’te son bulan turun ardından gerisin geriye İstanbul’a döndüm. Yeni otel ve restoranlar keşfettim. Alaçatı her yaz daha da gelişiyor, genişliyor. Köyün içi, sörf plajı, Alaçatı port ve çevresi derken her sokak, cadde bir başkasıyla birleşip yeni mekânlar ortaya çıkıyor. Bu büyüme bilindiği gibi İzmirlilerden ziyade İstanbullu işletmecilerin mekânları... Bir başka deyişle Alaçatı İzmirlilerin elinden kayıp gidiyor. Diğer açıdan bakarsak İzmirliler Alaçatı’dan biraz daha uzaklaşıyor. Aslına bakılırsa İzmir en şanslı büyükşehir diyebiliriz. Öyle ya sadece Çeşme Alaçatı mı İzmir’in sahip olduğu yakın güzellikler. Urla, Ildırı, Özdere, Foça gibi daha pek çok alternatifi var İzmirlilerin. Hatta Kuşadası 1 saat, Bodrum 2 bilemedin 3 saat uzaklıkta. Biraz zorlasan Bozburun, Fethiye ve Göcek var. Tabii Alaçatı’nın yeri başka. Ama şu da bir gerçek ki Alaçatı artık İzmir’e yakın eski küçük bir Rum köyü olmaktan uzak.

        The New York Times’ın önerisi Fava

        The New York Times tarafından 2016’da gidilecek yerler listesinde Alaçatı’da yer alan tek adres Fava Restoran. Tarihi iki Rum evinin arasındaki bahçede. Fava’nın geçen yaz müdavimi olmuştuk. Şef Ufuk Yamansavcı bu sezon mönüye levrek roze, karides kinoa, güney kavurma ve avokado oranj gibi farklı tatlar eklemiş.

        Walkin

        İstanbul’dan bilinen Walkin, Hacı Memiş’te eski Alarga’nın yerine açılmış. İtalyan mutfağından Fettucine Al Tartufo ve Spagetti H2O gibi farklı lezzetler yer alıyor. Kokteyllerinden özellikle Blessed Grass’ı beğendim.

        Evliyagil Hotel by Katre

        Figen Dalfidan’ın elleriyle büyüttüğü Katre Hotel, trajik bir şekilde elinden gidince Evliyagil Oteli devralmış, iyi de yapmış. Yeni otel Hacı Memiş’e yürüme mesafesinde. Ancak Figen’i tanıyanlar bilir, Katre’nin alametifarikası kahvaltılarıdır. Tabii bir de Erhan’ın müzikleri.

        Yek

        Alancha’dan ayrılan Kemal Demirasal’ın yeni açacağı mekân konuşuluyordu. Mutfağından tasarımına çok detaylı titiz bir iş çıkmış ortaya. Demirasal, yeni mönüsünü Alaçatı’daki yeni mekânı Yek ile müşterilerine sunacak. Yek’in mönüsünde bu yaz öne çıkanlara gelirsek Urla’ya özgü mavi kuyruk karides tabağı, pancar, semiz otu, ballı ceviz ile servis edilen taze peynir salatası ve tabii ki dünyanın en iyi istiridye yetiştiren ailelerinden Gillardeau istiridyelerinin taze kişniş ve balık yumurtasıyla İstiridye tabağı...

        Tarık Koray

        Tarık Koray bu yaz Yek’te müziğin başında. Eskilerle yenileri müthiş şekilde harmanlıyor. Perşembe, cuma ve cumartesi geceleri 22.00-01.00 arasında müzik yapıyor. Ayrıca pazar günleri de Spiaggia Grande’de 17.00-20.00 arası müzikler ona emanet, kaçırmayın.

        Roka Bahçe

        Roka Bahçe’nin sahibi Gökhan Safkan’ı İstanbul Şarabi Restoran’dan biliyoruz. Roka Bahçe, Alaçatı’nın kuşkusuz en eski restoranlarından. Köyün içinde ilk günkü gibi devam ediyor. Portakal marineli enginar, şehriye pilavlı deniz mahsulleri ve lavanta martini’yi denemelisiniz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar