Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İki yıldır pek çok kez Alaçatı’ya gidip İzmir’i pas geçmiştim. Doğrusu İzmir’e biraz haksızlık etmişim. Kordon’da yürümeyi, Alsancak’ta Muzaffer İzgü Sokağı’ndaki kafelerde takılmayı özlemişim. Bu seyahate bir de şampiyonlar şampiyonasını ekledim. İzmir her daim güzel, hep gidilesi, hatta özlenesi... Bu arada İstanbul Otto’nun kurucularından Erol Türkoğlu, İstanbul Karaköy’deki Baltazar’ın İzmir şubesini 15 güne kadar açıyor.

        Geçtiğimiz hafta sonu İzmir Ülkü Park pistinde motor sporlarını sevenler için önemli bir etkinlik vardı. TOSFED, 15 yıl sonra Şampiyonlar Şampiyonası’nı yeniden düzenledi. Geçmişin ünlü şampiyonları Cem Hakko, İskender Atakan, Serdar Bostancı, Volkan Işık, Serkan Yazıcı, Ömer Tolon ve Ahmet Tarhan gibi isimler de piste çıktı. Finalde Can Tolon ile Ayhancan Güven karşı karşıya geldi. 3 kalkış sonunda rakibine 2-1 üstünlük sağlayan Ayhancan Güven 2016 Şampiyonlar Şampiyonu oldu.

        ŞAMPİYONLAR ŞAMPİYONASI

        Bursaspor’a tarihinde ilk şampiyonluğu yaşatan başkan İbrahim Yazıcı’nın eski ralli pilotu yeni TOSFED Başkanı oğlu Serkan Yazıcı, otomobil sporlarında ülkemize şampiyonluklar getirme peşinde. Şampiyonlar Şampiyonası’nı bundan sonra her yıl yapacaklar. Bu organizasyondan çıkacak pilotlar uluslararası yarışlarda ülkemizi temsil edecek. Şampiyonlar Şampiyonası’nda, ralliciler, pist yarışçıları, kartingciler, tırmanmacılar ve driftçiler hepsi bir arada, eşit otomobillerle, eşit parkurlarda eleme usulü birbirini geçerek ilerliyor. Finale kalan iki pilot, üç kalkış ile sonunda ipi göğüslüyor.

        YILDIZ ARANIYOR TOSFED

        tosfedyildiziniariyor.com internet sitesi üzerinden yıldızını arıyor. Siteye başvurular bir ay içerisinde başlayacak. Serkan Yazıcı 75 milyonluk ülkeden uluslararası başarılı olacak yıldızların çıkacağından emin. Kurumun bir başka çalışması da Fiat ile. 20 özel yarış otomobili TOSFED yıldızları ile buluşturulacak. Bir otomobil sporcusu minimum 6-7 yılda yetişiyor.

        MURPY'S

        Alsancak’ta yürürken tesadüfen keşfettiğim, araya sıkışmış, pek dikkat çekmeyen küçük ama zengin bir mekân Murpy’s... Alametifarikası da bu zaten... İzmir’de bugüne dek gördüğüm en zengin içki koleksiyonu. Sahibi aslında inşaat mühendisi olan Ozan Erton. Talatpaşa Bulvarı’ndaki mekâna mutlaka gidin.

        1888 VE MAVİ

        zmir’in iki ünlü mekânı... 1888’in bah- çesi ayrı bir dünya, gece yarısından sonra iç mekânı ayrı dünya... Bahçedeki sakin hayat, gece yarısı içeride kulübe dönüşüyor. Mavi ise canlı müziği ile iyi... Rock, indie ve alternatif grupları sahne alıyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar