Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞAKŞEHİR yenilgisini çabuk atlatmak isteyen Beşiktaş açısından evinde üst üste oynayacağı Alanyaspor ve Göztepe maçlarına 6 puanlık maçlar gözüyle bakılıyordu. Şampiyonluğa oynayan bir takımın doğal olarak bu oyunları kazanması normaldir. Dün de böyle oldu ama skordan çok kafalarda soru işareti yaratan en önemli husus Siyah-Beyazlılar’ın iştah ve o daha önceki rakibini paralayan görüntüsünden uzak kalışı. Böylesine rakiplere karşı içeride de oynasanız hep zorlanırsınız, sizin şampiyonluk iddianız varsa onların da kümede kalma savaşı var.

        Şenol Hoca’nın Quaresma’nın yerine oynatması düşünülen Lens’i kesip burada Talisca ile başlaması ortaya ne yaptığını bilmeyen, sürekli oyun içersinde sistem değiştiren kafası karışık bir Beşiktaş çıkarttı. Kadrodaki bu oynama özellikle kanatları iş yapamaz hale getirdi. Negredo da çıktıktan sonra Talisca bu kez ileriye geçti. Sonra da Babel... Açıkçası karışıklıkların olduğu bir maç izledik. Allah’tan elinde kaderi değiştirecek Talisca gibi bir oyuncu var. Beşiktaş’ın pozisyona bile giremediği anlarda jeneriklik golü ile imdada yetişti. İlk yarı o gol olmasa Beşiktaş hiç beklenmedik bir sonuçla karşılaşabilirdi. Aylar sonra ilk kez Oğuzhan’ın inisiyatif alarak başlaması oyunun ilk bölümünde Kartal’ın, Alanya’ya göre çok daha etkili olmasına sağladı. Genelde ikinci yarılarda etkinliğini artıran Beşiktaş görmeye alıştığımız için dünkü tablo bizi şaşırttı. Alanya önünde baskı kurman lazımken rakip senin üzerine geldi. Alanyaspor da bitirici bir santrfor olsa durum farklı olabilirdi.

        Net pozisyonlara girmekte zorlanan Beşiktaş’ın oyunu vasattı ama yine de ‘En iyi yeri neresiydi?’ diye sorarsanız Pepe ve Tosic’li savunmasıydı. Gökhan Gönül’ü de bu ikiliye katmakta yarar var. Caner özellikle ilk yarı çıkışlarda çok top kayıpları yaşasa da daha sonraları bindirmelerle kanatları çalışmayan takımına olumlu yönde yansımaya çalıştı. Tribünlerin oyun yönünden memnun kalmadığı doksan dakikada sadece skor güzeldi. Beşiktaş’ın takım oyun plansızlığı ve arzu eksikliği sürüyor. Göztepe önünde orta sahada herkesin cezalı olduğunu da düşünürsek sıkıntılı bir oyun daha bekliyor gibi Beşiktaş taraftarını.

        TALİSCA FARKI

        Talisca için ayrı paragraf açmak gerek. Oyun içinde yine çok yoktu ama attığı şık golle takımının belki de zirveden iyice uzaklaşmasına mani oldu.

        İSTEK YOK

        Bu kadar iştahsız oynamak Beşiktaş için “Neler oluyor?” dedirtiyor. Takımdaki bu arzu eksikliği tribünleri de sonlara doğru etkiledi. Belki ilk kez bu vefakar taraftar kazanılmasına rağmen çok mutlu ayrılmadı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar