Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Henüz 16. dakikada Atiba’nın büyük katkısıyla (!) Vida ‘nın gördüğü saçma sapan bir kırmızı karta rağmen Bayern Münih gibi bir deve karşı ilk yarıda ‘Kartallar’ gibi savaşan bir Beşiktaş vardı. Eksik olmasına rağmen Love’ın 19’da bomboş kaleye atamadığı gol olsa inanın Almanlar neye uğradığını şaşıracaktı.

        Hüsranla biten gece, oysa tam istediğimiz gibi başlamıştı. Beşiktaş, sahasında nice Dünya devine diz çöktürmüş rakibine karşı akılcı bir taktik anlayışla sahaya çıkmıştı. Bayern Münih bu yüzden istediği gibi oyuna başlayamadı.

        Şenol Güneş maç öncesi savunmaya önem vereceklerini söylemişti. Bunu da yaptı. Top Bayern’deyken savunma dörtlüsü Quaresma ve Babel’in de gelmesiyle 6 kişi oluyordu. Hatta bu sayı 7-8’e bile çıkıyordu. Plan işliyordu, kontra toplarla Talisca ve Love da Bayern’in üzerine giderek tehlike yaratıyordu.

        Dakikalar ilerledikçe Bayern, Beşiktaş’ın kolay lokma olmadığını anladı. Ama Müller sevdiği karambol toplardan birini gol yapınca gardımız düştü. İlk yarı gol yemeden kapansa, Vida atılmasa, plan sonuna kadar uygulanabilirdi. Robben’in de girmesiyle ikinci bölümde Bayern kontrolü tamamen eline alıp takımımızı kalesine hapsetti. Zaten goller de arka arkaya geldi. Kartal demoralize olunca atak yapamaz hale geldik. Şenol hoca da umudunu kesmiş olacak ki Love’ın yerine Tosic’i alarak daha fazla fark yememek istedi, ancak bu da çare olamadı.

        Bu sonuçtan sonra kimse bu takıma kızamaz ve eleştiremez. Oyunun tamamına yakını böylesine bir güç karşısında 10 kişi oynamak herkesin harcı değil. Eğer Beşiktaş, 11’e 11 oynamış olsa, Almanya’da rakibine kök söktürebilirdi. Maçın başında bunun sinyalini vermişti. Sonuçta Bayern Münih’e karşı oynuyorsun, bu sonuç normal olabilir. Turu kaybetse de Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde hafızalara kazındı. Önemli olan da bu.

        Maçın geneline baktığımızda, ‘şu kırmızı olmasa çok farklı olurdu’ demekten de kendimizi alamıyoruz. Ah Atiba, ah Vida! Bu sonuç bizi derinden yaraladı ama ne diyelim canınız sağ olsun. Artık rövanş prestij maçına dönüştü. F.Bahçe maçının önemi bir kat daha arttı. Bize yaşattığınız her şey için teşekkürler Beşiktaş.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar