Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maçtan önce stat yolunda taraftarlar kendi aralarında heyecanlı heyecanlı konuşuyorlar... “Bugün 5 olur, belki fazlası da gelir, artık şov zamanı.”

        Biz de kendimizi bu söylenenlere şartlandırıyoruz. Oyuna bu gözle bakıyoruz. Ve Karabük de, Beşiktaş da sahne alıyor. Doğal olarak top çoğunlukla Beşiktaş’ta. Karabük, alanını elinden geldiğince savunmaya çalışıyor. İlk 15-20 dakikadaki Kartal’ın görüntüsü öyle “5” atacakmış gibi görünmüyor. Orta saha yine iştahsız, kanatlarda Babel de Quaresma da topa sahip ama aldıkları toplarla hem gereksiz oynuyorlar hem de kaybediyorlar. Halbuki tek top oynasalar hepsi gol olacak. Neyse ki imdada kornerden Pepe yetişiyor. Perdeyi açıyor.

        Ardından Talisca, her şeyi ile içinde olduğu atakta şık bir artistik gol atıyor. Fark 2’ye çıkıyor. 2’den sonra devreye kadar “3-4” olur diyenler var ama yanılıyorlar. Belli ki taraftar sabırsız. Takım topa sahip olduğunda bir uğultu yükseliyor. Goller bekleniyor ama ilk yarı böyle kapanıyor. İlk yarının akıllarda kalanı Negredo’nun çok çalışmasına rağmen topu o çerçeveye sokamaması. İstek 10 numara, belki de golcü şanssızlığı yaşıyor. İspanyol’a kimse kızmıyor aksine destek, alkış yükseliyor.

        İkinci perdenin başlarında Negredo yerini Love’a bırakıyor. Şenol hocadan aynı anda sürpriz bir değişiklik daha geliyor. Kaptan Oğuzhan etkisiz kalınca kenara alıyor hoca onu. Yerine giren isim ise enterasan: Vida. Orta sahadan çıkan biri yerine hoca belki de takımın ekstra yorulmasını fazla istemiyor; “Skor böyle de olur” mantığında. Vida’yı geriye, Medel’i öne alıyor. Oğuzhan’ın yerine ya Tolgay ya da Mustafa girerdi ama değişik bir akıl ürünü görüyoruz. Beşiktaş, artık bu maça fazla inanmayan Karabük’ü rahat geçip zorlu fikstüre başlamadan moral kazanıyor. Kendilerini yormadan tabir-i caizse nabza göre şerbet tutuyorlar. Çünkü belli ki rakibin adı motivasyonu da etkilemiş. Belki de Şenol hoca bile “Çocuklar kendinizi fazla yormayın” demiş olabilir. Arka arkaya oynanacak Konya ve Bayern maçları, hem lig hem de Avrupa macerası için çok önemli. Bu bilinçle oynayıp farklı kazanmak önemli. Taraftar haklı çıktı 5 oldu daha ne istesinler ki!

        TALİSCA

        5 güzel golün atıldığı gecede Talisca’nın birbirinden jeneriklik golleri soğuğu ısıttı. Talisca üzerine koymaya başladı. Bu Beşiktaş adına bulunmaz nimet. Medel’i de fark yaratanlara eklemek gerek. Sormadan edemiyoruz. Medel de var, yahu Vida’ya ne gerek vardı?

        OĞUZHAN

        Karabük artık ligde son aylarını oynuyor. Beşiktaş önünde zaten yapabileceği bir şey yoktu. Kimse onlara bir söz söylememeli. Kaptan Oğuzhan’daki durgunluk ve isteksizlik sürüyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar