Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eski Beşiktaş olsa formalite icabındaki bu maçtan bu kadar eksikle galip gelmesi zor derdik. Ama bu Beşiktaş’a bakıyoruz, motivasyonu zorlayan soğuk hava dahil, her türlü şartta oyunu istediği gibi yönlendiriyor, pozisyona giriyor ve son anda dahi olsa maçı koparıyor.

        Sanki Leipzig’in değil de bizim takımın galibiyete ihtiyacı varmış gibi oynuyorlar. Hakikaten çok önemli bir karakter olayı bu. Hemen hemen tamamen değişmiş, Mitrovic, Necip, Mustafa, Tolga ve Negredo gibi bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 11 yüzü görmemiş birçok isimden kurulu bir düzenle çıkılan maçta yine galibiyet kovalanıyor. Bu alışkanlık artık Kartal’ın genlerine işlemiş.

        Normalde ben Leipzig önünde işi çok önemsemeyecek, kendini yormayacak ve garanti oynayan bir takım bekliyordum. Ama Almanlar’ın özellikle ara paslarla Keita, Bruma ve Werner ile tehlikeli gelen ataklarını kesen noksansız bir savunma anlayışı, ortada Medel ve Oğuzhan’ın Atiba-Tolgay’ı aratmaması, Caner’in önünde oynayan orijini santrfor Mustafa’nın, 40 yıllık sol kanat oyuncusu gibi mücadele etmesi, Lens’in uzun bir aradan sonra kanadını etkili kullanması, hele hele adeta kaleyi unutan Tolga Zengin’in birçok gollük pozisyonu kesip devleşmesi takdire şayandı.

        Yani anlayacağınız hakikaten Beşiktaş tam bir makine düzeninde oynayan takım olmuş. Pepe, Quaresma veya Babel oynamış veya oynamamış farketmiyor. Sahaya çıkan düzenin içindeki oyuncuların kafalarında tek bir şey var kazanmak da kazanmak... Adeta beyinleri yıkanmış.

        Bunda da tabii ki payın büyüğü Şenol Güneş’e ait. Futbolcularını bu bilinçle yönlendiriyor. Dünkü prestij maçı için aslında çok fazla söylenecek bir şey yok kendi adımıza. Almanlar, Portekiz’den gelen farklı Porto skoru ile zaten oyundan ilk yarı soğudular. Onların için de maçın önemi sadece prestijden öteye geçmedi. İkinci yarı tamamen düşerler sanıyorduk ama aksine çok daha fazla takımımızın üzerine geldiler, golü de buldular. Bu yönden de tebriği hak ettiler.

        Bakmayın Leipzig’in bu sonuçları aldığına, ilk kez Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşıyorlar. İlerki yıllarda adlarından çok şey söz ettirecek genç bir ekip bizleri bekliyor. Dün de ilk yarım saat ve ikinci yarı kötü değillerdi. Ciddi ataklar gerçekleştirdiler ancak hem Beşiktaş’ın erken gelen penaltı golü hem de bitirici özelliklerinin olmaması ister istemez onlar da bıkkınlık yarattı. Neyse takımımız gururla grup maçlarını tamamladı.

        Bundan sonrası akıllar pazartesi günkü kura çekiminde olacak. Devler bizleri bekliyor ama inanın Real Madrid de Bayern de çıksa bu takım büyük sürpizler yapabilir. Elense bile savaşarak, onuruyla elenir. Yani önümüzde bir heyecan dalgası daha var. Hadi bakalım hayırlısı!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar