Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dün akşam tam anlamıyla bir heyecan fırtınası vardı Arena’da. Özellikle ilk 45’te ne ararsan yaşandı. Gerilim, sakatlık, Gençlerbirliği’nin korkusuzca çıkışları ve bulduğu pozisyonlar... Tribünleri dolduranlar bu anlarda son haftaların en çılgın maçını izlediler. Beşiktaş belki de hiç beklemediği kadar direniş buldu karşısında. Kayserispor’dan sonra hiçbir takım Gençlerbirliği kadar Beşiktaş’ın oyununu bozmamıştı. Başkent ekibi maça öylesine motive ve müthiş baskı ile başladı ki, Siyah- Beyazlı oyuncular bir ara o bilindik pas alışverişlerini bile yapmakta zorlandılar. Buna bir de Quaresma, Babel hatta Atiba’nın etkisiz kalışları eklenince Gençlerbirliği kendi sahasında oynar gibi rahattı.

        Aydın ile Serdar topu ayağına her aldığında kendilerini Beşiktaş ceza sahasında buldu. Özellikle ilk 30 dakika Beşiktaş orta saha ve savunması, bu 2 oyuncunun etkili bindirmelerini ve rahatça hareket etmelerini sadece izledi. Şenol Güneş’in, ilk yarı bitimine doğru Quaresma’yı başladığı kanattan sola kaydırması maçın kırılma anıydı. Portekizli iyi başlamadığı sağ kulvardan öbür tarafa geçince daha çok inisiyatif aldı. Nitekim Oğuzhan’ın golünün başlangıcı da ona aitti. Beşiktaş adına stresli geçen dakikalarda gelen bu gol, Kartal’ın da üzerindeki gerginliği attı.

        İkinci yarıya daha özgüvenli çıkan Beşiktaş, bu kez oyunun tek hakimiydi. Talisca’nın attığı şık frikik golü iplerin tamamen Siyah- Beyazlılar’ın eline geçmesine neden oldu. Gençler’in o başlangıçtaki direnci de kırılınca oyuna tutuk başlayan Quaresma ve Babel kanatlardan sürekli inmeye başlayıp ortalarla baskıyı artırdılar.

        En yakın takipçisi Başakşehir’in kaybetmesiyle arayı açmaya başlayan Beşiktaş, futbol ruhunun bir azizliğine uğramazsa 3. yıldız için artık gün saymaya başladı. Ancak yine de başlardaki aşırı sinirliliğe dikkat etmek gerek.

        QUARESMA

        Şenol Güneş’in oyuna etkili başlayamayan Ricardo Quaresma’yı sola alması maçın kırılma noktası oldu. Portekizli yıldız, daha rahat ve özgüvenli hareket etti. İkinci yarıdaki futbol isteği Beşiktaş adına muhteşemdi.

        FAZLA STRES VARDI

        Beşiktaşlı oyuncular hiç olmadığı kadar oyuna gergin ve sinirli başladılar. Buna tabii ki Başakşehir’in yenilgisi ile oluşan stres neden olmuş olabilir ancak Gençlerbirliği’nin sert futbolu ve diri oyunu da bir diğer etken oldu.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar