Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fransız ressam Marcel Duchamp’ın New York’ta bir nalburdan alıp üzerini imzalayarak bir sergiye gönderdiği, büyük ‘eseri’, pisuardan beri hiçbir banyo ürünü bu kadar konuşulmamıştır herhalde!

        Dün akşamdan beri tüm dünya Elon Musk'ın 44 milyar dolara sahibi olduğu Twitter’ın San Francisco’daki genel merkezine girerken taşıdığı lavabonun ne anlama geldiğini konuşuyor. Duchamp bunu görse Musk’ı çok kıskanırdı eminim!

        Doğrusu ben Elon Musk, dün Twitter’ın genel merkezine elinde bir klozetle girse şaşırmazdım! Çünkü, gerçek bir 'trol' olan Musk bir keresinde tivitlerinin yarısından fazlasını ‘porselen taht’ dediği tuvaletteki klozetinde otururken attığını yazmıştı... Hacetini yaparken bir yandan da değerli fikirlerini takipçileriyle paylaşan 260 milyar dolarlık adamın, satın aldığı Twitter’a elinde klozetle girmesi ona daha çok yakışırdı bence!

        Ama yok kendisi, elinde koca bir lavaboyla Twitter’ın lobisine girip bir de tivit attı (bu durumda tiviti lobiden attığını düşünüyorum ama bu tiviti eminim porselen tahtında düşünmüştür): “Entring Twitter HQ – let that sink in!”

        Twitter’ın genel merkezine girdiğini belirten Musk hemen ardından İngilizce bir deyimle hem elindeki ‘lavaboya’ bir gönderme hem de aylardır bu satın almayla ilgili konuşanlara nanik yapıyordu... İngilizce’de lavabo anlamına gelen ‘sink’ kelimesini içeren ‘let that sink in!’ deyimiyle Musk herkese “Twitter artık benim bunu kafanıza sokun!” diyordu.

        Ama gelin görün ki Twitter ahalisinin bir bölümü, yeni patronun ‘sink’ini ‘lavabo’ anlamı dışındaki anlamıyla yorumlamayı tercih etti... İngilizce’de ‘bir şeyin suda batması’ anlamında da kullanılan ‘sink’ kelimesiyle Musk’ın Twitter’ı batırmaya geldiği şeklinde yorumlayanların sayısı hiç de az değildi doğrusu.

        MUTFAK LAVABOSU MU BANYO LAVABOSU MU?

        110 milyon takipçisine sabah kadar konuşacak bir ‘lavabo’ dolusu konu verdi Musk, ofisteki ilk gününde!

        Bir grup Elon Musk’ın ‘lavabo’yla İngilizce’deki bir başke deyime gönderme yaptığını iddia ediyordu. Onlara göre Musk, ‘Everything but the kitchen sink’ deyimini hatırlatıyordu ‘lavabo’suyla...

        Bu deyim bir seyahate çıkarken ya da bir şeye hazırlanırken gereğinden fazla şey alanlar için kullanılıyor. Mesela tatil için hazırladığı valizini ihtiyacı olmayan şeylerle dolduran birine “E mutfak lavabosunu da alsaydın!” demek gibi...

        Musk elinde ‘lavabo’yla Twitter’a girerek, “Mutfak lavabosunu bile aldım!” demek istiyormuş...

        Ancak bu noktada bir başka tartışma ortaya çıkıyor. Elon Musk’ın bu deyime gönderme yapmadığını söyleyenler gerekçelerini şuna dayandırıyor: “Elindeki mutfak değil banyo lavabosu!”

        Bir lavabo uzmanı değilim! Editör arkadaşlarla konuşurken biz de ikiye bölündük doğrusu, Elon’ın lavabosu, mutfak için mi bayno için mi!

        En başta dedim ya keşke klozetle gelseydi... Hepimiz için ‘n’apıyor bu adam’ sorusuna verilecek cevap konusunda işimizi daha da kolaylaştırırdı.

        'MAVİ KUŞ'U TEK BAŞINA ÖTTÜRECEK

        REKLAM

        265 milyar dolarlık servetiyle klozetinde oturmuş kah bir diğer zengin Jeff Bezzos'a laf atan, kah Bernie Sanders’ sataşan, Appel’a laf atıp bizzat Twitter’la laf dalaşına giren Elon Musk, bugünden itibaren 220 milyon abonesiyle, 15 yıla yakın bir süredir ‘cik’leyen ‘Mavi Kuş’u tek başına öttürecek!

        ABD’nin en prestijli üniversitelerinden MIT’de yapılan bir araştırmaya göre ‘sahte bilginin’ ‘doğru bilgi’ye göre yüzde 70’lik bir oranda retweet edildiği (paylaşıldığı) bir platformun patron koltuğunda (klozetinde dememek için zor tutuyorum kendimi) belki de dünyanın en büyük ‘trol’ünün oturması çok ironik bir durum değil mi sizce de?

        Elon Musk öyle bir trol ki San Francisco’daki Twitter genel merkezine gelirken aylar önce attığı bir tiviti unutmayıp ona gönderme yapıyor!

        EN KORKUNÇ CADILAR BAYRAMI KOSTÜMÜ: LAVABO

        Dünden beri herkesin konuştuğu o tivit için 4 aydır bekliyormuş Elon Musk...

        Gelecek hafta sonu Cadılar Bayramı’nın kutlanacağı ABD’de insanlar bu gün için aylar öncesinden kostüm arayışına giriyor. En orijinal Cadılar Bayramı kostümünü bulmak için herkes arayıştayken Musk 16 Haziran’da attığı bir tivit’le bu yılki kostümünü açıklamış.

        Twitter’ı almak için teklif yaptığı ve herkesin sonucun ne olacağını merak edip harıl harıl bunu konuştuğu günlerde Elon Musk, “Bu yıl Cadılar Bayramı’nda bir lavabo kılığına gireceğim ve onların beni içeri (Twitter’a) almaktan başka çareleri kalmayacak!”

        Dogecoin’in yaratıcısı Shibetoshi Nakamoto'nun bu tivite verdiği cevap manidar: “let that in sink sink in...” Musk, bir dönem popülerleşmesine büyük katkı verdiği, Dogecoin’in yaratıcısının tivitine ‘gülerken gözlerinden yaş gelen emoji’siyle cevap vermiş!

        Şimdi o tivitten 4.5 ay sonra Elon Musk’ın elinde ‘Cadılar Bayramı’ kostümü olan ‘lavaboy’la sahte hesapların, trollerin, yanlış bilgilerin, manüpilasyonun, dezenformasyonun harman olduğu Twitter’ın genel merkezine girmesi bizi korkutmalı mı? Bu lavabo ‘treat mi trick mi?

        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00
        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar