Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SELÇUK Yöntem, ‘Benim Adım Feuerbach’ adlı oyunu Samsun’da sahnelemiş. Yapılan tüm uyarılara rağmen izleyiciler oyun boyunca fotoğraf ve video çekmeye devam etmiş. Yetmemiş; ön sıralardan biri, çalan telefonunu açmış.

        Yöntem de bu durumdan rahatsız olmuş ve sahneden izleyiciye, repliğinin içine yerleştirdiği “Yuh be” tepkisini sarf etmiş, az bile etmiş.

        Ben Yöntem’in yerinde olsam, oyunu durdurur ve o seyirciden dışarı çıkmasını isterdim. “Yuh be”yi de replik olarak değil basbayağı yüzüne söylerdim. Sanatçının seyirciye saygısı olmalı evet, ancak sanatına saygı gösteren seyirciye!

        ***********

        ÖZEL GÜVENLİK ŞART

        İNGİLTERE’DE gittiğim bir müzikalde aşağı yukarı her 10 sırada bir, sağlı sollu iki güvenliğin oturduğunu görmüştüm. Gözlerini bir an olsun izleyiciden ayırmadan oturan güvenliklerin varlık sebebini, oyun başlayınca anladım. Eğer fotoğraf ya da video çekmek isteyen olursa anında müdahale ediyorlar.

        Bu sayede ne diğer izleyicilerin ne de sahnedeki sanatçının konsantrasyonu bozuluyor. Türkiye’de de bu sistem şart. Cep telefonu çıktı çıkalı neredeyse tüm konserleri ya da tiyatro oyunlarını ön sırada oturanın cep telefonu ekranından izlemek zorunda kalıyorum.

        ***********

        ‘BAL KAYMAK’IN YAPTIĞINA BAK

        YILLAR var ki ekmek üzerine bal-kaymak sürüp yememişim. Yarın vizyona girecek olan ‘Bal Kaymak’ filminin galasından çıktığımda kriz halindeydim. Onur Tan’ın yazıp yönettiği, Tarık Ünlüoğlu ve Sabina Toziye ile çocuk oyuncular Beren Gökyıldız ve Ömer Tan’ın başrollerini paylaştığı film, modern bir Heidi hikâyesi.

        Makedonya’da yapılan çekimlerin görselliği kuvvetli, sıcak, neşeli bir aile filmi. Ancak film insanda öyle bir bal kaymak yeme arzusu uyandırıyor ki... Gala sonrasında, gecenin bir vakti, sanırım ömrümün toplamında yemediğim kadar kızarmış ekmek üstü bal kaymak yedim.

        Filmi izleyeceklere önerim, evden çıkmadan önce bir ekmeğin üzerine bal ve kaymak sürüp paket edip çantanıza atın.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar