Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇEN akşam Instagram’da dolanıyorum, bir baktım, Alişan canlı yayın yapıyor. Nereden, neyi canlı yayınlıyor diye merak edip tıkladım. Karşıma, üzerinde eşofmanıyla oturmuş, kim hangi şarkıyı isterse onu söyleyen, arada da takipçileriyle sohbet eden Alişan çıktı.

        Şansımı denedim, rahmetli Kazancı Bedih’in ‘Urfalı Sevmiş’ türküsünü istedim, hemen seslendirdi. Nasıl keyiflendim anlatamam. Sanatçıların sahneden canlı yayın yaptıklarını biliyordum da böyle evden eve söyleyenine ilk kez denk geldim. Daha da kaçırmam.

        Bu arada Alişan sadece evinde şarkı söylemiyor tabii ki. Bundan böyle her salı, People’da sahneye çıkmaya başlayacak.

        Üstelik de alışık olduğumuz türkülerin yerine bu kez Ahmet Kaya, Barış Manço, Kayahan ve İbrahim Tatlıses gibi sanatçıların en sevilen eserlerini yorumlayarak dinleyicilerini şaşırtacak.

        **************

        ORGANİK SANAT

        Birkaç hafta önce bir grup arkadaş hafta sonumuzu Çanakkale’nin Eceabat İlçesi’nde bulunan Hotel Caeli’de geçirdik. Vinero Bağcılık’ın sahipleri, 21 odalı bu oteli önce kendileri için misafirhane olarak inşa etmiş, ancak bakmışlar ki ortaya çıkan yapı bir misafirhanenin çok ötesinde, geçen yıl butik otele çevirmişler.

        KENDİMİZ TOPLADIK

        Her köşesinde Carole A. Feurman, Seo Young Deok, Seçkin Pirim gibi dünyaca ünlü heykeltıraşların sanat eserlerinin yer aldığı otelin, insana ilham veren ruhunun dışında bir de bostanı var.

        Şef Hakan Açıl, mutfakta kullandığı malzemelerin çoğunu bu bostandan taze taze topluyormuş. Millet sanat eserlerine hayran hayran bakarken, ben ve arkadaşlarım soluğu bu bostanda aldık.

        Havucu topraktan çekmek, maydanozu dalından kırıp toplamak, uğurböceklerini kereviz saplarından elimize alıp sonra da uçurmak pek çok kişi için çok sıradan bir durumken, biz İstanbul mahkûmları için ‘organik sanat’ aslında.

        **************

        YAYINCILAR PEŞİNDE

        Beşiktaş taraflarının ‘yenge’ diye bağrına bastığı Sedef Orman’ı, edebiyat dünyası da aynı içtenlikle bağrına bastı. Sosyal medyada yaptığı esprili aforizmalarla dikkat çeken Sedef Orman iki aydır Bavul dergisine yazıyor.

        Üç farklı yayınevinden kitap yazması için teklif alan Orman, şimdi harıl harıl kitap hazırlığında. Orman’ın kitabı, yeni yılın ilk aylarında çıkacak.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar