Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İyi hazırlanılmış festivaller şehre de insana da çok iyi geliyor. İşte o festivallerden biri, dünyada sayısız örneği olan Türkiye'deyse ilk kez geçen yıl BKM tarafından düzenlenmeye başlayan İstanbul Komedi Festivali.

        11-18 Kasım tarihleri arasında 7 farklı mekanda gerçekleşecek festivalde bildiğimiz, sevdiğimiz, saydığımız, güldüğümüz isimlerin yanında yeni yetenekler de kendini gösterme fırsatı bulacak.

        Türklerin İngilizce'yle imtihanı

        Mesela Taner Çağlı. Çağlı aslında İngilizce eğitmeni. Kendisiyle geçen yıl tanışmış, nevi şahsına münhasırlığını yakından tanıma şansım olmuştu. Çağlı'nın adını İstanbul Komedi Festivali programında görünce "Tamam" dedim, "Geliyor Türk insanının İngilizce'yle imtihanı esprileri." Haklıymışım.

        18 Kasım Cumartesi günü BKM Mutfak'ta hayatında ilk kez sahneye çıkacak Taner Çağlı, Türk insanı ve dil öğrenme hikayelerini kendine özgü mizahi uslubuyla anlatacak.

        Yılmaz Erdoğan anlatacak

        Bu sene festivale yeni başlıklar da eklendi. Bunlardan biri ‘Daima' adlı bölüm. Yılmaz Erdoğan'ın hem kaleme aldığı hem de anlatıcısı olduğu ‘Daima', bu yıl ‘Tosunlar Daima' adıyla, artık aramızda olmayan Erdal-Gürdal Tosun kardeşler için hazırlandı. 11 Kasım'da gerçekleşecek bu performans için, etkinlik alanı olarak bu iki değerli oyuncunun yıllarca sahnesine çıktığı BKM Tiyatro belirlendi.

        Erdoğan kendi gösterisi ‘Münaşaka'yla da 18 Kasım tarihinde Uniq Hall sahnesinde olacak.

        Al birini vur ötekine

        Bir diğer yenilikse ‘Al Birini Vur Ötekine' başlıklı bölüm. Bu yıl sahnede birbirlerini yerden yere vuracak iki isim Serra Yılmaz ve Ayşenil Şamlıoğlu. 16 Kasım tarihinde Uniq Hall Mutfak'ta gerçekleşecek bu gösteriyi de merakla bekliyorum.

        Festival programı çok yoğun. Alper Kul'dan Erdil Yaşaroğlu'na, Suzan Kardeş'ten Gül Sunal'a, Yasemin Şefik'ten Ömür Özdemir'e kadar sahnede izlemeyi çok istediğim isimler var.

        ‘Söyleyin de Beraber Gülelim' sloganıyla gerçekleşecek festivalde, şovların- gösterilerin yanı sıra sergiler ve atölyeler de yer alacak.

        Çocuklu kadınlar evden çıkmasın siz de rahat edin

        Her şeyimiz tamdı, bir bu eksikti! Manisa Belediyesi bebek arabası açıkken otobüslere binilmesini yasaklamış. Yani belediye annelerden şunu bekliyor, gideceğin yer bir durak bile olsa o arabayı kapat, bebeği bir koluna, arabayı diğer koluna al. Bebeğin eşyalarının olduğu çantayı ve kendi çantanı artık nerene asarsın bilemem. Ha bir de yanında başka çocuğun, çocukların varsa onları da sırtına al...

        Hayatı zorlaştırma kararı

        Manisa Belediyesinin bu kararı bebekli annelere "Otobüse binemezsiniz" demekten başka bir şey değil. Sanki kaldırımlarımız, yürüme yollarımız , otobüslere binerken engelli ve çocuklulular için rampamız varmış, hamile, çocuklu, engelli ve yaşlılara otobüste yer veriliyormuş gibi... Siz önce bunları bir yoluna oturtun ondan sonra kolaylıkla o otobüse binen anne de bebek arabasını kapatabilsin. Bazen sadece kadınlara hayatı zorlaştırmak için alındığını düşünüyorum böyle kararların.

        Bir grup anne bu kararı protesto etmiş ama neye yarar bilemem.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar