Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Murat Bülbül’le çok da iyi şartlar altında tanışmadık. Ancak sağlıkla ilgili derdi olanlar bilir ki doktorunuzun insani özelliklerini muhafaza ediyor olması en az mesleki tecrübesi kadar önemlidir. (Ne doktorlar gördü bu gözler!) Birkaç aylık hasta-hasta yakını-doktor ilişkimizde Prof. Bülbül’ün tecrübeleri ve öngörüsü bir yana, hastaya yaklaşımı, empatisi, güler yüzü ve bilgisine hayran kaldım.

        KISA VE ETKİLEYİCİ

        İşte bu ‘güzellikle andığım’ Prof. Bülbül’ün ‘Bülbülün Kuyusu’ adını verdiği ilk kitabını İrem Derici’nin elinde görünce ben de hemen aldım ve bir solukta okudum. Kitapta 100 civarı kısa hikaye var ve her hikâyede de mutlaka en az bir bilgi.

        Ne nereden gelmiş, ne neden o isimle adlandırılmış, bu olayın tarihi nereden geliyor, bir ibadethahenin kapısına ‘kin kapısı’ denir mi gibi detaylara meraklı olanlar için pek çok farklı konuda yazmış Prof. Bülbül. Zimem defterinin ne olduğundan tutun da memecim giliğine kadar hap bilgileri hafızama alırken, kişisel gelişime örnek olacak ‘Kabak’ adlı, Allah’ın adaletini anlatan hikâyeden de çok etkilendim.

        Bu aralar ne okusam diyenlere ‘Bülbülün Kuyusu’nu öneririm.

        ************

        Vücutlar yarışacak

        KADINI erkeği, genci yaşlısı bir spor çılgınlığı içinde. Yürümek, koşmak, bisiklet, pilates, fitness Türkiye’de altın çağını yaşıyor. Türkiye’nin ünlü fitness modeli Murat Tavman da bu rüzgârı arkasına alarak büyük bir organizasyona soyundu.

        18 Kasım Cumartesi günü İTÜ Maçka Kampusu’nda fit model yarışması düzenleyecek. ‘The Show Turkey’ adlı yarışmada dereceye giren ilk 8 kişi yurtdışında yayınlanan ‘The Show’a katılmaya hak kazanacak.

        Tavman, Türkiye lisansı kendisine ait bu organizasyondan alnının akıyla çıkabilmek ve bu yarışmayı Türkiye’de bir TV kanalında yayınlatabilmek için var gücüyle çalışıyor.

        JÜRİSİNDE YILDIZLAR VAR

        Yarışmanın jüri üyeleri arasında Michelle Lewin, Sergi Constance ve Tavi Castro gibi dünyaca ünlü fitness yıldızları var.

        11 ülkeden 100 civarında fitness modelinin katılacağı ‘The Show Türkiye’nin son başvuru tarihi kasım ayının ilk haftası.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar