Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YARATICILIKTA sınır tanımayan dolandırıcılar en son Bülent Serttaş’ı çarpmış. Kendisini telefonla arayan ‘Erzincan valisi’nin talebiyle ihtiyacı olanlara tekerlekli sandalye alınması için, verilen hesap numarasına 15 bin lira yatıran Bülent Serttaş kısa süre sonra dolandırıldığını anlamış ama iş işten geçmiş.

        Bu ‘Erzincan valisi’nin bir de ‘Malatya valisi’ versiyonu var. Geçen yıl da Erkan Petekkaya’ya kafayı takmış, özel cep telefonunu istemek için beni aramıştı. Petekkaya’nın yardımcısı Aykut’un telefonunu vermiş, Aykut’un dolandırıcıları cin çarpmıştan beter etmesini keyifle izlemiştim.

        Emniyet, ‘kendisini polis ve savcı olarak tanıtanlara itibar edilmemesi’ mesajı yolluyor ya hepimizin cep telefonuna, ona artık valiyi de eklemenin zamanı geldi.

        ************

        Türkiye olarak engelliyiz

        SİBEL Kekilli, Instagram hesabını Türkiye’ye kapattı. Kekilli’nin adresine girmek istediğinizde, ‘kısıtlı profil-bulunduğun bölgede bu profile ulaşılamıyor’ yazısı çıkıyor. Kişiyi engellemeyi biliyordum da bir ülkeyi engellemeyi Kekilli sayesinde öğrendim.

        Tehdit, hakaret, cinsel taciz mesajlarından fenalık gelmiş kadına. Türkiye’de keşke sosyal medya kullanımı için bir ‘akıl sağlığı yerindedir- toplumun diğer fertleri ile iletişim kurabilmek için görgüsü, bilgisi, ahlakı uygundur’ raporu almak zorunluluğu olsa. Bu kendini bilmezler yüzünden rezil oluyoruz dünyaya...

        ************

        Şaman’dan al haberi

        ‘ŞAMAN Gözü’ adlı kitabı okuyorum ve yaptığımız ritüellerin kaynağına dair pek çok şaşırtıcı bilgi öğreniyorum. Türk âdetlerinin pek çoğuna ışık tutan ve aynı zamanda neyin nereden geldiğini de anlatan kitaba göre, pek çok âdetimiz Şaman kültüründen kalma.

        Kitabın yazarı Asu Mansur da bir Şaman. Kitap için, dünyada ilk defa gerçek bir Şaman’ın gözünden Şamanizm ve ritüelleri anlatıyor.

        Kitapta en çok ilgimi çeken, hava durumunu anlama yeteneği bölümü oldu. Teknoloji bu kadar gelişmişken, ne meteoroloji ne de akıllı telefonlardan gerçek bir hava durumu bilgisi alamayan bizler belki de Şaman bilgeliğinden faydalanabiliriz.

        ‘Doğanın işaretlerini anlamak’ adlı bölümde her birimizin kolaylıkla uygulayabileceği pratik bilgiler var.

        Hazırlıksız fırtınaya, yağmura yakalanmak istemiyorsak şunlara dikkat etmeliymişiz:

        1- Eğer martılar akşam saatlerinde sürü halinde karaya doğru uçuyorlarsa, ertesi gün bir fırtına olacak.

        2- Hava sertken o rüzgârın içinde rüzgâra doğru uçan kırlangıçlar görürseniz, yıldırımlara hazır olun.

        3- Sinekler evin içinde ya da balkonda köşe çizerek uçuyorlarsa yağmur geliyor haberiniz olsun.

        4- Karıncalar tek bir çizgi üzerinde yürüyorsa bu da yağmurun habercisi.

        5- Sabah kapının önündeki otları okşayın, avuç içiniz kuru kalıyorsa akşam olmadan yağmur geliyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar