Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son yıllarda moda olan ‘yaşam koçu ile zayıflamak’ ve ‘sağlıklı yemek paketleri satın almak’ konusunda 2 cümle yazmak istiyordum ki günü geldi. Bu işleri Türkiye’ye duyuran, ünlü isimlerin kapısında kuyruk olduğu ve milyonlar kazandırdığı Şeyda Coşkun hakkında, ‘eğitimi ve diploması olmadan, izinsiz ve yetkisiz sağlık hizmeti verdiği’ için Sağlık Bakanlığı tarafından adli ve idari soruşturma başlatıldı.

        SAĞLIK DÜŞMANLARI

        Sağlık Bakanlığı bu konuyu ciddiyetle ele almalı çünkü insanların sağlığına en büyük zararı bu mantar gibi çoğalan ‘3 günde 3 kilocular’ veriyor. Bedelini de bu programlara kanan ve metabolizmalarında geri dönüşü mümkün olmayan hasarlar alan kişiler ödüyor.

        İşini layıkıyla yapan uzman diyetisyenler tabii ki konumun dışında. Ancak hayatının bir döneminde bu sağlıklı ve hızlı zayıflama balonlarına inanarak tonlarca da para gömmüş biri olarak söylüyorum: İyi bir endokrinoloji uzmanına görünmeden, “Neyim doğru çalışmıyor da kilo alıyorum?” sorusunun yanıtını almadan hareket etmeyin. Kilonun yemekle her zaman doğru orantılı olmayabileceğini sakın aklınızdan çıkarmayın.

        O DEFTERİ KAPATTIM

        Ben de son birkaç yıldır bu tür uygulamalarla zayıfladım. Sonra daha çok kilo aldım, yine verdim, sonra daha da çok aldım. Günün sonunda “3-4 kilo vereyim” diye başladığım kilonun 15 kilo fazlasıyla bu defteri bir daha açmamak üzere kapattım. Nasıl mı? İyi bir endokrinoloji uzmanına gittim.

        Ne kadar büyük bir yanılgının içinde olduğumu kan tahlillerimi doğru yorumlayan ve beni iyileştiren doktorum sayesinde anladım. Kilom da sağlığım da çok kısa sürede normale döndü şükürler olsun.

        Önemli: İşin yürüyüş kısmını sakın ihmal etmeyin. Bence sudan sonra vücudun en çok ihtiyacı olan şey kendinizi çok da zorlamadan haftada en az 3 gün yapacağınız yürüyüş.

        Peki ya o can?

        Çocuk ve köpek... Her ikisi de savunmasız. Her ikisi de ilgiye ama en çok sevgiye muhtaç...

        Sokakta yaşayan çocuklar ve sokakta yaşayan köpekler arasındaki bağın temel sebebi bu. Onlarınki bir çeşit yoldaşlık. Birbirlerini koruma, kollama ve yaşamaları için gerekli olan sevgiyi birbirlerinin kollarında bulma...

        Mahmud Hasan ile köpeğin birbirlerine sarıldıkları fotoğraftan gözümü alamadım. Uzun zamandır bu kadar sarsıcı bir kare görmemiştim. Suriye’den gelen ve tek akrabası olan amcası tarafından da sokağa terk edilen Mahmud Hasan ile köpek, yanlarından öylece geçip giden onca kişiye insanlık dersi verir gibiydi.

        O ŞEFKATE AÇIZ

        O fotoğrafta kendini gösteren saf sevgi ve şefkate ne kadar açım, açız ...

        Aslında annesinin kollarında büyümesi gereken Mahmud Hasan bu fotoğrafların yayımlanmasının ardından Ayvansaray Çocuk Esirgeme Merkezi’nde koruma altına alındı. Peki ya o köpek? Tekrar yalnızlığına dönen o can ne yapacak şimdi? Keşke o haberin altında “O sevgi dolu köpekten de ilgiyi esirgemediler. Aynı yetiştirme yurdunun bahçesinde kendisine yapılan kulübeye yerleştirildi” cümlelerini okuyabilseydik. Keşke...

        Geçen yıl boşanacaklardı

        YILIN ihanet skandalını ve devamında da Murat Başoğlu ile yapılan ilk ve tek röportajı yayın yönetmenimiz Bülent İpek’in kaleminden HT Magazin’den okuduk. Yılın magazin haberiydi ve Başoğlu’nun eşi Hande Bermek de ilk kez HT Magazin yazarı Esin Övet’e konuştu.

        Bermek’in “Sadece bir insan değil, bir kadın, bir eş ve en önemlisi bir anne olarak yaşanan bu deneyimi sevgiyle kucaklayıp değerlendiriyorum” açıklamasında herbirimizin bildiği ama illa ki vurgulanan insan-kadınanne üçlüsünü izninizle konunun dışına çıkarıp ‘deneyimi sevgiyle kucaklamak’ kısmına gelmek istiyorum.

        SON ANDA VAZGEÇTİLER

        Belli ki meditasyonla haşır neşir olan Hande Hanım aslında geçen yıldan beri evliliğinde sorun olduğunu hatta geçen yıl boşanmaya karar verdiklerini, son anda vazgeçip yeniden denemeye karar verdiklerini söylemek istememiş. O açıklamasının altyazısını ben Hande Hanım’ın ağzından yazayım: “Anladım ki Murat değişmiyor. Haberiniz sayesinde gördüğüm bu gerçeği artık ona kızmadan kabullendim. Her işte bir hayır vardır. Bu haberle tereddütte kaldığım tarafı anlamama yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Bundan sonra düşünüp taşınıp kendim ve ailem için en doğru kararı alacağım.”

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar