Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1992 yılında ‘Kendine Gel’ şarkısını yazan Şehrazat ve seslendiren Yonca Evcimik, 2017’de duygularımıza bire bir tercüman olacaklarını biliyorlar mıydı acaba?

        Cumartesi günü Kadıköy’de düzenlenen ‘Kıyafetime Karışma’ yürüyüşüne katılan Yonca Evcimik, mikrofondan “Kendine gel, haddini bil” şarkısını seslendirerek hedefi tam 12’den vurdu.

        Aynı saatlerdeyse görevi ‘güvenlik’ olan bir ‘hadsiz’ Maçka Demokrasi Parkı’nda genç bir kadına “Burada bu kıyafetle gezmene izin vermiyorum” dedi, genç kadını parktan çıkarmaya çalıştı. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasıyla da ortalık karıştı.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bu güvenlikçi sayesinde bir kez daha aslında ne kadar güvenliksiz yaşadığımızı anladık.

        Görevi, suç girişimine karşı caydırıcılık sağlamak olan şahıs alenen suç işlerken etraftan yetişenler kendisini engelledi.

        TACİZCİ OLAN KENDİSİ

        İsmini bir türlü öğrenemediğimiz, kendisi hakkında bir kamu davası açılıp açılmayacağını bilmediğimiz, daha ötesi hâlâ o kıyafetiyle aramızda mı ondan bile haberdar olmadığımız bu şahıs bir anda etrafını saran halka, parktan çıkarmaya çalıştığı ve açıkça taciz ettiği kadın için “Tacize, tecavüze uğrasa koruyamayız” diye kendini savunmaya çalışırken, en güzel cevabı kalabalığın içinden bir genç adam verdi: “Ne demek istiyorsun, biz sapık mıyız?”

        BEYNİNİ ORANDAN ÇIKAR

        Kişi herkesi kendi gibi bilirmiş. Beynini kullanmak yerine belinin altında malum yerinde tutan bu erkeklere eğer sessiz kalır ve bu işin takipçisi olmazsak belli ki bunlar otobüslerde, metrolarda, sokaklarda, okullarda, işyerlerimizde hızla çoğalacak. Tahminim ve temennim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da bu işe sessiz kalmayıp gereğini yapacak.

        Yıl olmuş 2017, biz şimdi en büyük derdimiz olan küresel iklim değişikliği vs. için yürüyüşler yapmamız gerekirken hâlâ nelerle uğraşıyoruz...

        İstediğimiz gibi yaşayacağız!

        KADINLARIN giyimine kuşamına, hayat tarzına, gülmesine, konuşmasına kısacası yaşamasına yönelik saldırılara her gün bir yenisi eklenirken Filli Boya’nın kadın patronundan tokat gibi bir reklam filmi bekliyordum.

        İlk tepki Elidor’dan geldi. Elidor, ‘Hayat senden yana, hayat bildiği gibi gelsin’ başlıklı özgürlük vurgulu reklam kampanyası çerçevesinde ‘Özgürlük Doğamızda Var’ adlı yeni bir film çekti. Genç kızların hayatın her noktasında kendi tercihlerine ‘istediğimiz gibi’ hashtag’iyle destek olan Elidor’a teşekkürler.

        Mevzuya slogan olan şarkının sözleri:

        KENDİNE GEL

        Sözlerine dikkat et sen

        Çizmeyi aşıyorsun

        Herkesin bir sabrı var

        Bardağı taşırıyorsun

        Sor bir bilene

        Yürümez bu iş böyle

        Aldıkça alttan ben

        Sen geldin hep üstüme

        Ağzından çıkanı duysun kulağın

        Düştük bu hallere

        Kendine gel sen kendine

        Kendine gel

        Haddini bil sen haddini

        Haddini bil

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar