Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - TUZ serpme taktiğiyle dünyanın şamatası olan Nusret, oy sandığının başında da aynı şovu yapıp fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı. Andy Warhol’un bahsettiği 15 dakikalık şöhretlerden biri olacağı sanılan Nusret, ben dahil herkesi yanılttı. O artık bir fenomen...

        - Artık Bodrumlu olan Nejat İşler oyunu da Bodrum’da verdi. Biz sağlığıyla ilgili endişelerimizi dile getirirken o gayet iyi ve dinç görünüyordu.

        - Hülya Avşar’ın kızı Zehra Çilingiroğlu oyunu sandığa atmadan salondan çıkmaya yeltenince milletin eğlencesi oldu ancak onu tiye alanlar, ülke yönetiminde ilk kez söz hakkı olan bir gencin içinde bulunduğu ruh halini anlayamadı. Daha önce sandıkta görev yapmış biri olarak söylüyorum, bu çok sık rastlanan bir durum. O heyecan içinde oyunu teslim etmeyi, kimliğini geri almayı, imza vermeyi unutmak öyle sık karşılaşılan bir durum ki.

        HER TÜRLÜ HABER OLURDU

        - Cem Yılmaz’ın oy vermeye elektrikli bisikletle gitmesi de haber oldu. Cem Yılmaz bu arkadaşlar, rahat olun; otomobiliyle de gitse, yürüyerek de gitse yine haber olacaktı.

        - En büyük alkış Salih Kalyon’un 84 yaşındaki kayınvalidesi Sevinç Arıkan’a. Ambulans içinde ve oksijen tüpüne bağlı olarak oyunu kullanıyor Sevinç Teyze. Yok efendim açık kullanmış da, geçersizmiş de... Sandık görevlisi sosyal medyaya bir baksa, ne çok kişinin oyunu sosyal medyada paylaştığını, otomobil içinde elinde oy pusulasıyla poz verdiğini, hepsinin hatta arkasında damga olmayan pusulaların bile geçerli sayıldığını görür ve belki 84 yaşında hasta bir kadının karşısında yaptığı çirkinlikten utanırdı.

        Opera Pasajı’ndan çıktık yola...

        KADIKÖY Bahariye’de 5-6 katlı Opera Pasajı meğer bizim ilk AVM’miş de haberimiz yokmuş. 30 yıl öncesinden bahsediyorum. Sonra Ataköy Galleria açılmıştı, içinde buz pateni pisti filan ne havalıydı. Her hafta sonu arkadaşlarımızla orada buluşup yemek yiyor, sinemaya giriyor, bowling oynuyorduk.

        İşte bizim neslin AVM bağımlılığı böyle başladı...

        Günümüzde, sosyalleşmenin en büyük seçeneklerinden biri olarak karşımıza çıkan ve neredeyse her adım başına bir adet düşen AVM’ler arasında kıran kırana rekabet yaşanıyor.

        TRENDLER BELİRLENDİ

        Anadolu yakasının 24 yıllık AVM’si Capitol de bu yarışın dışında kalmak istemedi. Son 1 yıldır büyük bir yenilenme içine girdi. Özellikle sinema salonlarında ve yiyecek katında yaptığı değişimi geçen hafta Genel Müdürü Selda Eremsoy’un ev sahipliğinde gerçekleşen bir davetle kutlarken, 2017 Trendler Sergisi’nin de açılışı yapıldı.

        AVM’nin katlarına yayılan sergide, Dilara Koçak’ın sağlıklı yaşamından, Kemal Baykar’ın saç trendlerine kadar pek çok başlık var. İşte en sevdiğim 3 başlık:

        ANI BİRİKTİRİYORUZ

        - Seyahat/ Saffet Emre Tonguç

        Bu yılın mottosu ‘Anı biriktirmek’ o sebepten insanlar bir tur programıyla hareket etmek yerine kendi seyahat rotalarını kendileri belirliyor. Hatta kadınlar tek başlarına bu yolculuğa çıkmaktan daha da keyif alıyor. Özellikle kültür turlarında Y kuşağı rehbere bile ihtiyaç duymuyor. Bu yılın trendi, dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen karnavallar ve festivaller. (Ki ben geçen yıl Lyon’da düzenlenen Işık Bayramı’na giderek bu trende uyum sağlamışım da haberim yokmuş.)

        - Kreatif Deneyimler/ Başak Pelister

        Hayatı iyi yaşamak bolca tüketmek, hızlı olmak ya da zamanın içinde kaybolmak anlamına gelmiyor. Tam aksi artık sakinleşiyoruz. İhtiyaçlarımızı tanımlıyoruz ve haftada en az 1 günü sadece kendimize ayırıyoruz. Ruhsal dinginlik içinde zihnimizi ve bedenimizi dinlendirmek birinci önceliğimiz.

        - Sağlıklı Yaşam / Belgin Aksoy Berkin

        Welness deyince hep bir lüksten bahsediliyor sandık. Oysa Wellness’in karşılığı sağlık anlamına geliyor. Dünyada bu sağlık ve lüks algısı yavaş yavaş kırılıyor. Wellness herkesin hakkı ve dünya bu yönde ilerliyor. Saunalar bu yılın yıldızı. Hatta artık kalabalık, içinde müzik de olan saunalar öne çıkıyor. Yeni trend ise kızılötesi ışınlı saunalar.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar