Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen hafta önemli bir gün yaşadık. Gazetemiz Habertürk, Türkiye Spor Zirvesi başlığı altında anlamlı ve yararlı bir toplantı yaptı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak başta olmak üzere, katılımcılar gün boyu yapılan oturumlarda sporun geleceğini tartıştılar...

        Gündeme gelen birbirinden ilginç konular bugün gazetemizle birlikte verilen ekte ayrıntılı olarak okurlarımıza aktarılıyor. Medya Grup Başkanımız Kenan Tekdağ önderliğinde gerçekleşen Spor Zirvesi’nde tüm Habertürk Ailesi’nin emeği vardı. Başarılı geçen ilk Spor Zirvesi’nin gelecek yıllarda daha da büyüyeceğinden hiç şüphemiz yok.

        Türkiye Spor Zirvesi’nin en çok ilgi gören oturumlarından birisi de kadın voleybolculardı. Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük kadın hareketi olarak nitelenen voleybol için, sporcuların ortak çağrısı; “Aileler kızlarını desteklesin.” şeklinde oldu.

        Yine zirveden aklımızda kalan bir başka önemli ayrıntı ise Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı’nın koçu Obradovic’in sözleri oldu. Obradovic’in bir sporcuda öncelikle aradığı özelliğin yetenekten çok iyi bir insan olup olmadığıydı. Sırp teknik adam, özel hayatında sorunlu olan bir kişinin spor yaşamında ve ekip çalışmasında başarılı olmasının zor olduğunu söyledi. Ve yaptıkları seçimlerde de bu ayrıntıya çok önem verdiklerini açıkladı. Belki de Obradovic’in başarısındaki bu küçük gibi gözüken ayrıntı, aslında şampiyonlukların kazanılmasındaki büyük hikâyenin en önemli sırrıydı.

        ***********

        ŞAMPİYON OLMAK YA DA DÜŞMEMEK

        Süper Lig’de şampiyonluk yarışı son sürat sürüyor. Birinciliği kimin alacağını bilmek gerçekten çok zor... Her hafta bir başka senaryo yazılıyor. Hafta sonu Galatasaray-M. Başakşehir karşılaşmasında ‘düğüm çözülür’ diyenlere katılmak zor. Bu gidişle şampiyon son hafta belli olursa kimse şaşmasın. Hatta şans verilmeyen Fenerbahçe’nin de en az G.Saray, Beşiktaş ve M.Başakşehir kadar bu yarışın içinde olduğu unutulmamalı. Şampiyonluk yarışı bir yana, düşme potası daha da karışık. 40 puanın altında olan her takım tehlikenin farkında. Futbolun güzel tarafı da yaşanılan bu büyük heyecan aslında.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar