Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe ve Trabzonspor’a yenilen Kasımpaşa, Ankara’da iyi bir çıkış yakalamak istiyordu. Puan sıralamasında iyi durumda olmayan Gençlerbirliği ise saha avantajını kullanıp 3 puan hedeflemişti. Her iki takımın puana hatta puanlara gereksinimi olduğu bir maçtı...

        Zor bir karşılaşma izledik. Teknik adamlar öncelik olarak savunma disiplinini düşünmüş, rakip ataklarını nasıl durduracaklarını planlamışlardı.

        İlk yarı kontrollü bir karşılaşma vardı sahada. Benzer taktikler oyunu bir anlamda kilitledi. Pozisyon açısından oldukça kısır bir maç oldu. Kasımpaşa’nın ilk 45 dakikada yakaladığı tek fırsat vardı... Mensah değerlendiremedi... Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Kasımpaşa’nın kenar oyuncularının oyunu değiştirecek yetenekte olduklarını bildiğinden önlemlerini almıştı. Her iki kanat hiç çalışmadı, ya da çalıştırılmadı diyebiliriz. Adam adama ve alan savunmasını iyi uygulayarak, Kasımpaşa’nın oyun kurmasını engelledi... Aslında dün oynanan karşılaşmanın son bölümü daha etkili ve tempoluydu. Mutlak kazanmak isteyen ev sahibi takım, kenar ortalarla gol aradı. Kasımpaşa’nın orta alanı geçişlerine izin verince savunma zor anlar yaşadı.

        Kaptan Veysel, Omeruo ile hava toplarında daha etkiliydiler. Yine kaleci Ramazan, maçın sonucunu etkileyen futbolcu olarak öne çıktı diyebiliriz. 82. dakikada direğin dibine çok iyi uzanıp, topu çıkarması belki de maçın kader anıydı... Son iki maçını kaybeden Kasımpaşa, dün en azından bir puan hesabı yapmıştı. Orta alan üretim olarak zayıf kaldı. Top aktarımında yeterli olamadılar. Hızlı çıkışları yapamadıkları için rakip savunmayı eksik yakalayamadılar. Kontra toplarda başarılı olamayınca, istedikleri pozisyonları bulamadılar.

        Trezeguet ve Murillo çok yetenekli oyuncular. Çizgiyi kullanma becerileri ve yer değiştirme çabaları bu kez yetersizdi. G.Birliği’nin savunma oyuncusu Ahmet Oğuz, Trezeguet’i oynatmadı. Her topu kazandı. Bire birde daha başarılıydı.

        Sıkışan oyunu açmak için merkezden gelişemeyen ofansif girişimler İstanbul takımı adına olumsuz bir durumdu. Kasımpaşa ikinci yarı, yine ilk yarıda olduğu gibi pozisyon bulmakta zorlandı. Vasat bir maç oldu onlar adına. Gençlerbirliği’nin hatası sonucu ceza alanı içinde topla buluşan Mensah, kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda topu dışarı atmasa hesapta olmayan 3 puan gelebilirdi. Deplasmanda kazanılan bir puan hiç yoktan iyi bir sonuç oldu. Yine de, Kasımpaşa’nın bu tür karşılaşmalarda alternatif üretimleri düşünmesi kaçınılmaz. Gol yollarındaki bu tıkanıklık aşılmaz ise sıkıntı başlar... Sadece savunma oyunu ile başarı elde etme düşüncesi her zaman gerçekleşmez...

        KAPTAN EN İYİSİYDİ

        Veysel, savunma güvenliği için önemli bir isim. Stoperde oldukça başarılı. Hava toplarında rakiplerinden daha iyiydi. İlk müdahaleleri takımına rahat bir nefes aldırdı.

        TREZEGUET İSTEKSİZ

        Sezona çok iyi başlayan Mısırlı oyuncu form düşüklüğü yaşıyor. Yeteneğini gösterse sonuç farklı olur.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar