Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son haftaların başarılı takımı Trabzonspor, dün İstanbul’da Kasımpaşa’yı rahat bir oyunla yenerek yükselişini sürdürdü. Fenerbahçe yenilgisi sonrası, sahasında zor bir karşılaşmaya çıkan Kasımpaşa’nın en büyük dezavantajı Rıza Çalımbay’dı. Daha önce Kasımpaşa’yı çalıştıran Çalımbay, eski takımının neler yapacağını çok iyi biliyordu. Buna göre saha yapılanmasını yapmıştı. Kasımpaşa’nın en önemli özelliği olan kenardan bindirmeleri önledi. Defans adamlarını öne çıkarmadı. Alan ve adam savunmasını çok iyi uyguladı. Kasımpaşa kilitlenen oyunu açamadı.

        Önde oynayan golcü Burak, adam eksiltme ve arkadaşlarına pas trafiğinde başarılı bir oyun ortaya koydu. Kasımpaşa savunmasının tüm dikkatine karşın yine golünü atmayı başardı. Atılan gollerde Kasımpaşa savunmasının büyük hatası vardı. Rakip golcülere çok yakın mesafeden topa vurma şansı verdiler...

        İkinci yarı topa daha çok sahip olan ev sahibi takım Kasımpaşa’ydı. Takım olarak iyi organizasyon yaptılar. Kemal Özdeş hoca tüm riskleri alarak, Trabzon ceza alanına çok adamla gelmek için oyuncularını ileri çıkardı. Ancak son vuruşlar zayıf kaldı. Şut sayısı eksikti. Kaptırılan toplar, Trabzonspor’a pozisyon yarattı. Eksik yakalandılar. Maçın bitimine dakikalar kala arka arkaya yenilen goller kaçınılmaz oldu. Kasımpaşa takım oyunu başarısını, rakip kale önünde gösteremedi. Kapanan savunmayı açma girişimleri eksikti. Bireysel özellikleri olan futbolcular öne çıkmayınca istedikleri golü bulamadılar.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar