Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Haftanın en güzel maçlarından birini izledik. Heyecan, mücadele, tempo, goller, penaltı... Bir futbol karşılaşmasında güzellik olarak ne bekleniyorsa hepsi vardı. İzleyenler futbola da, gole de doydular...

        E.Yeni Malatyaspor, Süper Lig’in yeni takımlarından. Kadrosunu sil baştan kurdu. Çok sayıda yabancı oyuncu ile takım olmak için çaba gösteriyor. Ertuğrul Sağlam, öncelikle ayağa oynayan, pas hatalarını en aza indiren ve hızlı atağa kalkan bir sistem oturtmaya çalışıyor. Dün oyuna olumlu katkı yaptılar. Futbolun güzelliklerini sahaya yansıttılar. Karşılaşmanın zevkli geçmesinde ofansif düşüncelerinin büyük katkısı vardı.

        Kasımpaşa, kaptan Adem’i takımdan gönderince taraftarlar doğal olarak, “Golcü sıkıntısı yaşar mıyız?” diye kaygılandılar. Ancak dün gördük ki, Kasımpaşa’nın bu tür bir sorunu yok. Teknik kadro önlemini almış. Kadrodaki usta ayaklara güvenmenin haklılığını gördü.

        Oyunun hemen başında gelen gol, maçın bol gollü geçeceğinin işaretiydi. İlk haftadan itibaren bu sezona damga vuracağını gösteren Trezeguet, dün de sahanın yıldızıydı. Ayağına topu aldığında, futbolun golle güzel olduğunu düşünüyor. İleriye oynamayı, rakip takımın arkasına sarkmayı her fırsatta deniyor. Daha çok topla buluşması sağlanmalı. Genç olması büyük avantaj. Fizik gücü ve hızlı oyun stili her takım adına ciddi bir tehlike. Dün de bunu bir kez daha ortaya koydu.

        İlk golü attıktan sonra oyunun kontrolünü 20-25 dakika rakip takıma bırakan Kasımpaşa, sonraki dakikalarda sahanın hakimiydi. Ne yaptığını bilen, soğukkanlı ve sonucu değiştirmek için sürekli arayış içindeydiler.

        Sahanın bir başka etkili ismi de galibiyet golünü atan Neumayr’dı. Ayağına çok hakim. Vuruş tekniği mükemmel. Dün 2 duran topunun biri direkten döndü, diğeri ağlara gitti. Bu sezon böyle güzel gollerini daha çok göreceğiz.

        **************

        TREZEGUET

        Enerjisi yüksek. Topa hakimiyeti üst düzey. Bireysel özelliklerini arkadaşları ile paylaşıyor. Dün ilk golün ortasını yaptı. Bir de gol attı. Adından çok sık söz ettirecek.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar