Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen sezon iyi bir çıkış yakalayan Kasımpaşa, yaptığı takviyelerle iyi bir ekip olmuş. Trezeguet ile Neumayr klas futbolcular. Top ayaklarına yakışıyor. Ne yaptıklarını biliyorlar. Özellikle Mısırlı oyuncu Trezeguet çok hareketli. Bire birde rakibini rahat geçebiliyor. Sahayı dikine kullanmayı seviyor. Orta yapıyor. Karşısında Caner gibi üst düzey bir futbolcu olmasına rağmen kendini gösterdi.

        Kasımpaşa’nın en büyük sorunu savunma. Geri dörtlünün ortasında yer alan Veysel ile Youssef hava toplarında etkisiz kaldılar. Talisca’nın attığı golde her iki oyuncu da hatalıydı. Üstelik, oyuna katılımları zayıf. Geride çıkışlarda topu etkili kullanma özellikleri yok denecek kadar az. İlk golde de yine savunma hatasını söylemeliyiz. Popov ve Veysel, Cenk’i bomboş bıraktılar. Santrfor bu şekilde boş bırakılır, ceza sahasına rahat girmesine izin verilirse sonucu iyi olmuyor. Babel’in attığı gol işte bu boş alan ve adam kaçırma sonucu gerçekleşti.

        Kasımpaşa savunmadaki hatalarını gidermek zorunda. Titi’yi arar durumdalar. Topu kazandıklarında çok etkili olduklarını söyleyebiliriz. Her iki kanadı kullanıyorlar. Atak girişimleri iyi. Fakat, ceza alanı içinde çoğalma sorunu yaşıyorlar. Adem yalnız kalıyor. Beşiktaş’ın kenarlardan gelen ataklarını önlemekte zorlandılar. Her iki kanadı kapatamadılar. Rakibi hataya zorlayacak girişimleri yoktu. Sert, mücadeleci oyun anlayışından uzaktılar.

        Orta alanı Beşiktaş’a teslim etmek büyük hataydı. Beşiktaş, topu kazandığında ciddi bir baskı görmedi. Pres yapılmadı. Rakip bağlantılarını bozacak hamleler yoktu. Olmaması gereken, yapılmayacak en kötü şey geriye yaslanmaktı. Böyle olunca, Beşiktaş çok rahat oynadı. Geniş alan kullandı. Kasımpaşa’nın yeni transferlerinden Neumayr, topu kazandığında etkili oynuyor. Şut düşüncesi ve pas yüzdesi iyi. Attığı gol çok şıktı. Topu alışı, vuruşu üst düzey oyunculara özgüydü.

        Beşiktaş, geçen yıl şampiyon olan kadrosuna bir tek Pepe’yi monte etmiş. Pas trafiğini yine çok iyi yaptılar. Atiba’nın yokluğunu aramadılar. Tolgay, verilen görevi yaparken zorlanmadı. Kendine yakın oynayan, baskı kuran, rahatsız eden kimse yoktu. Pas organizasyonunu iyi idare etti. Caner’in öldürücü ortalarını yine izledik. Quaresma ilk yarı sahada yok denecek kadar kendini sakladı. Oyuna katılmada zayıf kaldı.

        İkinci yarıya Kasımpaşa oyunu biraz daha öne yığarak başladı. Elindeki etkili oyuncuları kullanmak için daha dikkatli ve istekliydiler. Temposu düşük oyun Beşiktaş’ın işine geldi. Fakat, 79. dakikada Trezeguet beklenilmeyen bir şut attı. Uzaktan köşeye giden top beraberliği getirdi. Gol, Kasımpaşa’nın direncini yükseltti. Oyuna ortak oldu.

        TREZEGUET ÇOK IYI

        Yeni transfer adından çok sık söz ettirecek. Hızlı, etkili. Futbolu bilen, istekli bir oyuncu. Skoru değiştirebilecek yeteneklere sahip.

        KIRMIZIYI UNUTTU

        Orta hakem Alper Ulusoy, inisiyatif aldığı pozisyonlarda takdir hakkını Beşiktaş lehine kullandı. Talisca’nın yarı kroşe yumruğunu görmezlikten geldi. Kırmızı kartlık bir hareketti.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar