Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbol hata affetmeyen bir oyun. İkinci yarı çok iyi oynayan M.Başak- şehir önemli fırsatları harcadı. Yediği iki golde kanatlardaki sorundan kaynaklandı.

        M.Başakşehir, oyun kurgusunu iyi ayarlayan takımlardan biri. Üstelik orta alanda Emre gibi bir beyin varsa iş daha da kolaylaşıyor.

        Ne var ki, dün hesapta olmayan doğa koşulları vardı. Yoğun yağmur her iki takımın oyun planlarını önemli ölçüde etkiledi. Top kontrolünün zorluğu oyunda temponun düşmesine neden oldu. Sevilla gibi Avrupa tecrübesi yüksek bir takım karşısında dikkatli olmanın gerektiğini başta Abdullah Avcı olmak üzere tüm futbolcular biliyordu.

        En önemli şey, rakibe boş alan bırakmamak ve pas hatasını en az seviyede tutmaktı. Dün akşam M.Başakşehir’li oyuncular olabildi- ğince birbirlerine yakın oynayarak, pas trafiğini iyi uygulamak istediler. Fakat, karşılarında Avrupa’nın en zor liglerinden biri olan İspanya futbolunun temsilcisi vardı. Her alanda pres uygulayarak M.Başakşehir’in pas oyunu bozdular.

        Başakşehir ikinci yarı çok iyi mücadele etti. Sevilla 2 kez geldi 2 gol attı.

        Şimdiye kadar alışık olduğumuz sağ ve sol kenarlardan çok iyi ataklar geliştiren İstanbul ekibi, dün ilk yarı süresince bu özelliğini fazla gösteremedi. Sağdan gelen bir iki orta vardı. Sol kanat ise hiç çalışmadı. Elia ve Mossoro’nun etkisiz kalışı rakip ceza alanına girmede sorunlara neden oldu.

        Maçın 16. dakikasında yenilen gol savunmanın dikkatsizliği ve geri dönüşte alan boşluğu sonucu gerçekleşti. Sevilla’nın sol bekinin bindirdiği alan bomboştu. Köşeye yerden giden topa kaleci Volkan’ın yapacağı fazla bir şey yoktu. Ayrıca, Volkan Babacan iki önemli kurtarışla üzerine düşen görevi yaptı.

        Galibiyetin verdiği avantajla top hakimiyetini iyi kullanan Sevilla oyunun temposunu dilediği gibi ayarladı. Pas yüzdesi yüksek bir takım olan İspanyol ekibi her iki kenarı iyi kullandı. Bulduğu her fırsatta şutu düşündü. Orta alanda daha etkiliydiler. Fizik olarak diri olduklarını da söylemeliyiz. Hava toplarının tamamını aldılar. Buna rağmen Abdullah Avcı’nın oyuncuları ısrarla topu yüksek oynamak istediler. Kaybedilen her top akın olarak geri geldi.

        İkinci yarıya başta kaptan Emre olmak üzere M.Başakşehir çok istekli başladı. Arka arkaya gelişen ataklar sonucu önemli fırsatlar yakaladılar. Emre’nin serbest atıştan kullandığı top az farkla dışarı gitti. Ardından Visca’nın sert şutu kaleciden döndü. Emre-Mahmut paslaş- ması sonrası Adebayor’un topla buluşması organize bir ataktı. Fakat Adebayor’un vuruşu kötüydü. Rakip alan da daha çok topla oynama isteği ve baskı Elia’nın attığı beraberlik golünün habercisiydi. Oyunun genelinde kendini saklayan Elia, iki savunma oyuncusunun arasından sıyrılıp güzel bir gol attı.

        ************

        EMRE FARKI

        Kaptan soğukkanlıydı. Fizik olarak iyi gözüktü. Oyunu yanlara açtı. Önemli paslar attı. Takımın lideri olduğunu gösterdi. En büyük yardımcısı ise Mahmut’tu.

        ************

        ADEBAYOR ETKİSİZDİ

        Tecrübeli yıldız, hava toplarında etkisizdi. Rakip savunmayı geçemedi. Beklenilenin altında bir performans gösterdi.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar