Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Süper Lig, yeni bir heyecanla başladı. Her takım kendine göre bir plan ve hedefle sahada. Umutlarını gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapacaklar.

        Bu kez sezonun daha zor geçeceği kesin. Öncelikle şampiyonluk amacı ile yola çıkanlar büyük transferler yaptılar. Ligin yenileri de kadrolarını neredeyse sil baştan kurdu.

        Dün oynanan karşılaşmada, farklı milletlerden oyuncu çeşitliliğini gördük. Ev sahibi takımda 3, Bursaspor’da ise 4 Türk oyuncu ilk 11’de forma şansı bulmuşlardı. Anlaşılıyor ki, bu sezon takımların çoğu yabancı ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkacak.

        Geçen sezon sıkıntılı bir dönem geçiren Bursaspor, son maça kadar ecel terleri döktü. Trabzonspor’u deplasmanda yenerek düşmekten kurtuldular. Yeni bir hoca ve takı- ma yapılan takviyeler, spor kenti Bursa’yı şimdiden heyecanlandırdı. Amaç geçen yıl yaşanan sıkıntıları bir daha görmemek. Uzun süredir milli takımlarda çalışan Fransız teknik direktör Paul Le Guen’in uzun maratonda neler yapacağını göreceğiz.

        Dün akşam oynanan M.Başakşehir karşılaşması Bursaspor adına önemli bir sınavdı. Öncelikle etkisiz kaldıklarını söyleyelim. Stoper ağırlıklı bir kadro kurmuşlar. Kasımpaşa’dan gelen Titi, savunmayı diri tutabilir. Ne var ki, orta alan oyuncularının savunmaya yardımı zayıftı. Tıpkı Batalla’ya veremedikleri destek gibi. Yalnız kalan Batalla, gereğinden fazla topla oynadı. Yardımlaşacağı arkadaş bulamadı. Hücuma çıkışlarda yavaş ve eksik kaldılar.

        Başakşehir hangi rakiple oynarsa oynasın fark etmiyor. Kendi felsefesini ve oyun mantalitesini sahaya yansıtıyorlar. Avcı’nın sık sık vurguladığı Emre faktörünü dün izleyemedik. Hafif sakatlığı olması sebebiyle Sevilla maçı düşünülerek kadroya alınmamıştı. Emre’nin görevini Mahmut üstlenmişti. Beşiktaş’tan gelen Gökhan İnler ise savunmanın önünde ilk 11’deydi.

        Golden sonra M.Başakşehir, oyunu istediği gibi yönlendirdi. Tempoyu düşürdü. Bursaspor’un baskı uygulamaması işlerine geldi. Visca ve Elia’nın rakiplerini geçiş- leri ve set oyununu iyi uygulaması olumluydu. Takım olarak birbirlerine yakın oynadılar. Beklerin oyuna katılması hücum genişliği sağladı. Rakibin dengesini ve düzenini bozdular.

        İkinci yarı Bursaspor biraz daha öne çıktı. Kenarları kullandılar. Son 10 dakika baskı kurdular. Yüksek ortalar sonucu olmayan amaçsız girişimlerdi.

        Sezonun ilk maçında 3 puanı alan M.Başakşehir, oyunu planladığı gibi bitirdi. Rakibinden bir gömlek üstün olduğunu oynadığı futbolla gösterdi.

        MAHMUT ETKİLİYDİ

        Emre’nin yokluğunda, pas trafi- ğini yönetti. Çok çalıştı. Yorulana kadar bu görevi başarıyla yaptı.

        ADEBAYOR ŞAŞIRTTI

        Önceki maçlarına göre etkisizdi. Yorgun gözüktü. Savunmayı zorlayamadı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar