Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belçika’da atılan 3 gol turun habercisiydi. Öyle de oldu. Dün akşamki rövanş maçı M.Başakşehir’in zafer gösterisine sahne oldu.

        Oyunun başında gelen gol, planların daha rahat uygulanmasını sağladı. Kısa alanda paslaşmalar, pas yüzdesinin yüksekliği, doğru oyun hedefini tutturdu. Abdullah Avcı’nın ilk planı rakibi oyuna sokmamaktı. Kaptırılan topların en kısa sürede kazanılması için hem alan hem de bire bir presler sonuç verdi. Üstelik rakip kenar oyuncularının aksiyona girmesi engellendi. Rakip atak çıkışını kendi sahasında boğarak, tüm kozları eline geçirdi.

        Avrupa kupalarında daha tecrübeli olan Brugge, beklemediği direnç karşısında ve 7. dakikada gelen golle teslim oldu. Karşılaşmayı çevirecek güçten yoksundu. Golün ardından oyunun tüm kontrolü M.Başakşehir’in eline geçti. İlk 45 dakika oynanan futbol, kalite ve mücadele olarak müthiş bir seyir zevki yaşattı.

        Karşılaşmanın ikinci yarısında galibiyetin verdiği rahatlık tempoyu biraz düşürdü. Sezon öncesi olması fiziksel yorgunluğu hissettirdi. Brugge, tüm bu görüntüye rağmen maçı koparacak gücü gösteremedi. Oyun kuramadı. Zaman zaman pas üstünlüğü sağlasa da gol yollarında etkili olamadı.

        Avrupa Ligi’nde gruplara kalmayı garantileyen M.Başakşehir’in kendine güveni, ofansif futbol anlayışı ve ezici üstünlüğü futbolumuz adına gurur vericiydi. Bir zafer gecesi yaşattılar. Geçen yılın başarılı takımı, kadrosunu güçlendirmiş, kulübede hazır oyunculara sahip. Yoğun maç trafiği düşünüldüğünde transferlerin ve kadro derinliğinin nokta atışı olduğu ortada.

        Yeni sezonda şampiyonluk hesapları yapan Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’un işi oldukça zor. Çünkü karşılarında onlara göre daha hazır bir takım var. Bir makine gibi çalışan, yardımlaşmayı en iyi şekilde başaran, her oyuncunun görevini eksiksiz yaptığı iyi bir takım M.Başakşehir. Dün sahada yer alan oyuncular içinde iki isim öne çıktı. İkisi de yaş olarak artık spor yaşamlarının sonuna gelmiş futbolculardı: Emre ve Adebayor.

        Kaptan Emre, takımın itici gücü. Aslında beyni demek daha doğru olur. Top ayağına geldiğinde oyun kuran, arkadaşlarını yönlendiren, takımı atağa kaldıran, sıkıştığında topu ayağına alıp ona hükmeden bir oyuncu. Yaşına rağmen, mücadele gücü üst düzeydeydi. Attığı uzun toplar ve oyuna katkısı için alkışlanmayı ve övgüyü hak etti. Beklenilenin üzerinde bir performans gösterdi. Tecrübenin ve profesyonelliğin en güzel örneğini sergiledi.

        Tecrübeli oyunculardan iyi bir ekip oluşturan M.Başakşehir, proje takımı yaratmış. Gelecek adına atılan adım büyük işlerin habercisi diyebiliriz.

        GERÇEK PROFESYONEL

        Adebayor, golcülüğünün yanı sıra, diri ve mücadeleciydi. Sahanın her yerindeydi. İlk golde topu takibi, ikinci golde attığı pas klasına yakıştı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar